Λειτουργία Περιφερειακής διεύθυνσης ΟΑΕΕ

Αξιότιμε κ Υπουργέ,Πληροφορηθήκαμε, ότι στα πλαίσια εξορθολογισμού των οικονομικών και  μείωσης των δαπανών του ΟΑΕΕ, δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν στην απομάκρυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ Πελοποννήσου.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ, δηλώνει την πρόθεσή της να κλείσει την Διεύθυνση Πελοποννήσου και όπως αποφασίζει, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται στην Διεύθυνση Πατρών.

             Πράγματι, είναι από όλους πια αποδεκτό, ότι το κράτος στην Ελλάδα είχε «ξεχειλώσει» και οπωσδήποτε χρειαζόταν «νοικοκύρεμα». Η κατεύθυνση όμως που επιδιώκεται να γίνει κάτι τέτοιο, δε λαμβάνει καθόλου υπόψη της, τη διατήρηση του οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου των κατοίκων στις μικρότερες περιφέρειες. Σε σημείο, μάλιστα, που εύκολα κανείς μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα, ότι επιδιώκεται οργανωμένα η πλήρης ερήμωση, των μικρότερων περιφερειών  ή έστω υπάρχει παντελής αδιαφορία για το μέλλον τους. Η μεταφορά της Διεύθυνσης Πελοποννήσου έχει να προσδώσει οικονομική και ψυχική ταλαιπωρία σε χιλιάδες συνταξιούχους και ασφαλισμένους που για οποιαδήποτε αίτημά τους θα πρέπει να απευθύνονται στην Διεύθυνση Πατρών.
    Ζητάμε την παραμονή της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Πελοποννήσου στην Τρίπολη για τους εξής λόγους.

•    Η Διεύθυνση Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, εξυπηρετεί 5 νομούς ( Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) σε θέματα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και κατά περίπτωση θέματα που άπτονται  της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής.

•    Η περιοχή της Τρίπολης, δεδομένης της τοποθέτησής της στο κέντρο της Πελοποννήσου αποτελεί εύκολη πρόσβαση για τους κατοίκους της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου. Αντίθετα η μεταγωγή στην Διεύθυνση Πατρών, είναι χρονοβόρα και έχει πολλαπλάσιο κόστος μετακίνησης.
•    Πρέπει να σημειωθεί και το άθλιο οδικό δίκτυο Κορίνθου-Πατρών, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους οδικούς άξονες της Ευρώπης και οποιαδήποτε μετάβαση, ενέχει κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μετακινούμενων.
•    Με την ενοποίηση των Ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ η Διεύθυνση Πελοποννήσου παρά την ελλιπή στελέχωσή της και την έλλειψη ηλεκτρονικής υποδομής κατάφερε να υλοποιήσει του στόχους της. Σαν αποτέλεσμα το Τμήμα Ασφάλισης δεν έχει εκκρεμότητες και το Τμήμα Συντάξεων επεξεργάζεται αιτήματα του τρέχοντος μηνός. Παράλληλα, καθημερινά εξυπηρετούνται εκατοντάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι είτε τηλεφωνικά είτε με προσωπική παρουσία.

    Οι παραπάνω θέσεις αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όποιες αποφάσεις παίρνονται για την αναδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Πελοποννήσου, δεν δύνανται να αγνοούν την βασική εξυπηρέτηση και ευθύνη απέναντι στους ασφαλισμένους αλλά και την διατήρηση των θέσεων εργασίας,  αποτρέποντας  τον περαιτέρω κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    Ευελπιστούμε να εισακουστούν οι απόψεις μας και προσδοκούμε σε μια θετική και δίκαιη διευθέτηση του ζητήματος.