Ο Καραβάς γιόρτασε με λαμπρότητα τους Πολιούχους του

Δείτε φωτογραφικό υλικό

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των πολιούχων του Καραβά Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ενοριακό Ιερό Ναό του ομώνυμου οικισμού του Δήμου Σπάρτης τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου 2013.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος  χοροστατούντος του Θεοφιλεστάστου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Θεοκτίστου, στον οποίο παρευρέθησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών από τον Καραβά και την ευρύτερη περιοχή.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε το  καθιερωμένο παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του Ναού. Αρκετοί κάτοικοι του χωριού και μέλη και φίλοι του Συλλόγου στήριξαν με την παρουσία τους το έργο και την προσπάθεια του δραστήριου τοπικού σωματείου, διασκεδάζοντας υπό τις μουσικές και τα τραγούδια του δημοφιλούς μουσικού σχήματος «Λαϊκή ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» και γευόμενοι τα ψητά που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν το γεγονός πως λαχνούς κλήθηκαν να τραβήξουν όλοι οι πρώην πρόεδροι που ήταν παρόντες, καθώς και τα παρόντα μακροβιότερα εν ενεργεία μέλη του Συλλόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δημιουργικής πορείας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά.

Ανήμερα της εορτής των δύο Ισαποστόλων Αγίων τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών. Αξίζει  να σημειωθεί πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε τον Άρτο υπέρ των μελών του Συλλόγου και όλων των κατοίκων του χωριού. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ένα μικρό γλέντι με σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά διοργανώθηκε από το Σύλλογο για τους παρευρισκόμενους.

Συνάμα, αξίζει αναφοράς πως κατά τον διήμερο εορτασμό του Καραβά, ο οικείος Σύλλογος έστησε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού περίπτερο, στο οποίο διατίθονταν κουπόνια της κίνησης «Η Λακωνία Σύλλογοι-ζεται», μιας πρωτοβουλίας των Συλλόγων και της Περιφερειακής Ενότητας της Λακωνίας υπέρ της ενίσχυσης των ιδρυμάτων της Ι.Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τον διήμερο εορτασμό του Καραβά, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο πρώην Βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων του Νομού κ. Σταύρος Αραχωβίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Καρμοίρης, Μάριος Τζωρτζάκης και Στράτης Βέργαδος, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Λογγάστρας, Τρύπης, Παρορίου και Λογγανίκου κ.κ. Παναγιώτης Γεωργανές, Νικολέττα Ασπιώτη, Σταύρος Περγαντής και Λεωνίδας Σουχλέρης αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος της Δ. Ε. Σπάρτης κ. Χρήστος Μακρής, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Βορδόνιας και Καλλονής κ.κ. Δημήτρης Βουνάσης και Πόπη Γερόντζου αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης κα. Μαρία Παπαδάκη-Λιάσκου και, τέλος, οι μαθητές και οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Μυστρά, το οποίο εδρεύει στον Καραβά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το εορτάζον χωριό μας, τους χορηγούς για τις πολύτιμες προσφορές τους,  καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού. Παράλληλα εύχεται σε όλους χρόνια πολλά κάνοντας την ιδιαίτερης σημασίας ευχή «και του χρόνου˙ και να μη λείπει κανείς»…

{gallery}karavaspanigiri{/gallery}
πηγή-φωτογραφίες: e-karavas.gr