Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης κοντά στους μαθητές!

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών και καθηγητών, στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για την ίδρυση και λειτουργία κοινωνικών φροντιστηρίων στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Ήδη τα μαθήματα στο Λύκειο Γυθείου ξεκίνησαν. Το κοινωνικό φροντιστήριο παρέχει αφιλοκερδώς μαθήματα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα σε αυτούς της Γ΄ Λυκείου. Θα λειτουργεί μέχρι και τον Ιούνιο κατά τις απογευματινές ώρες. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές των τριών τάξεων Λυκείου με όλα τα μαθήματα και όλες τις κατευθύνσεις Γενικών ή Τεχνικών Λυκείων. Προτεραιότητα όπως είναι φυσικό δίδεται στην Γ΄ Λυκείου.
Πριν λίγες ημέρες μετά και την σχετική θετική απόφαση που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος συναντήθηκε με την κ. Παναγιώτα Μένεγα Λυκειάρχη Γυθείου και την κ. Σταυρούλα Μιχαλέα Λυκειάρχη Αρεοπόλεως οι οποίες και μετέφεραν την ένθερμη υποστήριξη και την πρόθεση των εκπαιδευτικών να αναλάβουν τη συγκεκριμένη δράση. Παρούσες στην συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος Γεωργία Λυροφώνη και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελένη Δρακουλάκου.
Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει την ευαισθητοποίησή της και τάσσεται στο πλευρό της μαθητιώσας νεολαίας η οποία και αυτή βρίσκεται στην περιδίνηση των δύσκολων συγκυριών που διέπουν όλο το κοινωνικό σύνολο.