Αποκαλυπτήρια!!

syrizaaaΗ χθεσινή συνεδρίαση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής υπήρξε πολλαπλά αποκαλυπτική για το κατάντημα του καταρρέοντος μνημονιακού συστήματος εξουσίας.

Ο πρωθυπουργός απουσίασε από τη συνεδρίαση, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. περιορίστηκε σε μία ολιγόλεπτη διαδικαστικού χαρακτήρα παρέμβαση. Ωστόσο, και οι δυο τους, σκηνοθέτησαν την ασυλία Βενιζέλου, επιβεβαιώνοντας ότι η ομερτά ακόμη συνέχει την τρικομματική κυβέρνηση. Άλλοθί τους ότι η παραπομπή Βενιζέλου θα προκαλούσε κυβερνητική κρίση. Δηλαδή προέκριναν την ατιμωρησία και τη συγκάλυψη έναντι της ηθικής – πολιτικής ευθύνης να διερευνηθεί το σκάνδαλο. Και, μάλιστα, σε μια στιγμή που η έρευνα θα βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, διενεργείται από μια προανακριτική επιτροπή με πλειοψηφία της συμπολίτευσης και τα πορίσματά της θα επιστρέψουν στη Βουλή.
Πιστεύουν, άραγε, ότι μπορεί να διασωθεί μία κυβέρνηση, που όχι μόνο είναι εκτεθειμένη για ασυνέπεια λόγων και έργων, αλλά περιφρονεί βάναυσα τη λαϊκή αξίωση για κάθαρση;
Ας γνωρίζει ο Σαμαράς ότι μπορεί χθες να ξεπλήρωσε εντόκως την πρωθυπουργοποίησή του, αλλά συντόμως θα κληθεί από τον λαό να πληρώσει με πανωτόκια τον λογαριασμό γι’ αυτή τη συναλλαγή.
Επινόησαν μεθόδους για να κατοχυρώσουν το ακαταδίωκτο του Βενιζέλου. Τι άλλο σημαίνει η επιμονή σε διάφορες καλπονοθευτικές προτάσεις, με μοναδικό ανομολόγητο στόχο να μην αθροιστούν οι καταδικαστικές για τον Βενιζέλο; Γνωρίζουν ότι η απόρριψη της πρότασης για την παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κλείνει το θέμα γι’ αυτόν, ακόμη κι αν προκύψουν νέοι συσχετισμοί στην επόμενη Βουλή.
Ο Βενιζέλος έκανε το παν για να ναυαγήσει πολιτικά. Συνεπαρμένος από την εγωιστική του εικόνα, εμφανίστηκε όχι μόνον προσποιούμενος τον αθώο, αλλά φόρεσε στον εαυτό του την κορώνα του σωτήρα της χώρας! Υπερέβη εαυτόν σε αλαζονεία. Μας είπε ότι πήρε σπίτι του όχι μόνο το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και το στικάκι με τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας! Πρόκειται για πρωτοφανή ιδιοκτησιακή αντίληψη των δημοσίων λειτουργιών και για αντιμετώπιση των κρατικών ως προσωπικών υποθέσεων.
Πρόκειται για βουλιμία εξουσίας! Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ικανό για όλα. Η χθεσινή εμφάνιση Βενιζέλου στη Βουλή σηματοδοτεί την οδυνηρή πολιτική περιθωριοποίησή του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχασε την ψυχραιμία του, όταν διαπίστωσε ότι δεν έχει απολέσει μόνον την έσωθεν καλή μαρτυρία, αλλά και την όποια έξωθεν ανοχή. Γι’ αυτό χθες ανελύθη οψίμως σε κατάρες εναντίον των γερμανικών επιχειρήσεων, που επί των ημερών των δικομματικών κυβερνήσεων έλυναν και έδεναν στη χώρα.
Στη χθεσινή συζήτηση επλανάτο το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βενιζέλος, μιλώντας τη γλώσσα της τρόικας, είπε στον Τσίπρα ότι θα κληθεί να υπογράψει δήλωση μνημονιακής νομιμοφροσύνης για την επόμενη δόση. Και εισέπραξε πληρωμένη απάντηση: Εμάς δεν               μας έχουν στην τσέπη τους, για να μας αναγκάσουν να υπογράψουμε! Η ανησυχία για την επικείμενη δημοκρατική ανατροπή ήταν εμφανής. Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διεθνή πρωτοβουλία να μεταφέρει τη φωνή της άλλης Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο
και να αναζητήσει συμμαχίες για μια εναλλακτική πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
ΥΓ.: Όσοι βουλευτές, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός, ψήφισαν μόνο σε μία κάλπη, παραβιάζοντας τη μυστικότητα της ψήφου, προφανώς είχαν ανάγκη διαπιστευτηρίων προς τον κ. Βενιζέλο.

To Γραφείο Τύπου  ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας