Ο πρέσβης του Βιετνάμ στη Λακωνία! Επιδίωξη για εμπορική – τουριστική συνεργασία

Τον Πρέσβη του Βιετνάμ,  Binh Vu και την Βιετναμέζικη αποστολή, υποδέχτηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στο Διοικητήριο Λακωνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα.

Τον κ. Πρέσβη συνόδευσε στην περιοδεία του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ‘’ Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά’’  κ. Λάμπρος Μπούκλης.  
 Η Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τα ζεστά συναισθήματα που τρέφει η Ελλάδα προς τον Βιετναμέζικο λαό, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και τονίστηκε ιδιαίτερα και από τις δύο πλευρές ότι, παρά την επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ύφεσης στις οικονομίες των δύο χωρών, μπορούν να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και κίνητρα οικονομικής ανάπτυξης σε επιχειρηματικούς τομείς κοινών ενδιαφερόντων. Ο κα  Τζανετέα επεσήμανε επίσης, ότι τόσο το Βιετνάμ όσο και η Ελλάδα, είναι ναυτικές χώρες και μπορούν, εφόσον το επιδιώξουν, να υπάρξει μια συμφωνία εμπορικής – τουριστικής συνεργασίας μεταξύ τους.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν και οι δύο πλευρές, μετά από την συζήτηση που αναπτύχθηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιώργου Πουλοκέφαλου και των εκπροσώπων του εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Λακωνίας, των Εμπορικών Συλλόγων Σπάρτης και Δήμου Ευρώτα, των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών  και εκπροσώπων του επιχειρηματικού  κόσμου της Λακωνίας και η οποία περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη να εξετασθούν οι δυνατότητες για αποτελεσματική συνέχεια στην προσπάθεια προώθησης νέων συνεργασιών προς αμοιβαίο όφελος

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.