Π.Ανδρεάκος – Στ.Αργειτάκος – Γ.Πουλοκέφαλος

poulokefalos-flynews

andreakos-flynews

Γ.Πουλοκέφαλος: Οι δήμοι έχουν την ευθύνη για τα απορρίμματα! Στ.Αργειτάκος: Δεν το περίμενα αυτό από το Γιώργο! Π.Ανδρεάκος: Δε θέλω να χαρακτηρίσω τα λεγόμενα του Γιώργου! Τελικά ποιος έχει την ευθύνη για τα απορρίμματα; Η Περιφέρεια ή οι Δήμοι; 

Διαξιφισμοί λόγω … απορριμμάτων έλαβαν χώρα χθες το πρωί στον αέρα του fly μεταξύ του δημάρχου Σπάρτης, κυρίου Αργειτάκου, και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κυρίου Πουλοκέφαλου!

Ο κύριος Αργειτάκος τόνισε στην αρχή της συνέντευξής του ότι η Περιφέρεια δε νομιμοποιείται να επιβάλλει πρόστιμο και κάλεσε τόσο το κράτος όσο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να βάλουν πρόστιμο στον εαυτό τους!

Ο δήμαρχος Σπάρτης αναρωτήθηκε πότε θα αξιωθεί η Περιφέρεια να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων, τόνισε ότι δεν μπορεί ο δήμος να περιμένει άλλο και υπογράμμισε ότι ο δήμoς σκέφτεται να αυτονομηθεί στο εν λόγω θέμα! Μάλιστα, αναφορικά με το πρόστιμο της Περιφέρειας, ο κύριος Αργειτάκος δήλωσε ότι δε θα το πληρώσει και θα προχωρήσει σε προσφυγή. Ακολούθως, κάλεσε την Περιφέρεια να παραχωρήσει το έργο της διαχερίσης των απορριμμάτων στους δήμους, οι οποίοι θα μπορούσαν να το φέρουν σε πέρας άμεσα!

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Αργειτάκου για το θέμα των απορριμμάτων
{saudioplayer}argeitakosprostimoperifereia.mp3{/saudioplayer}

Ο κύριος Πουλοκέφαλος απάντησε στον fly και στους ισχυρισμούς Αργειτάκου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αρχικά, τόνισε ότι “με το να ρίχνει το μπαλάκι η μία πλευρά στην άλλη” και “με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” δε λύνεται το πρόβλημα. Μάλιστα, επικαλέστηκε το νόμο 3852, ο οποίος αποδίδει την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους. Στη συνέχεια, ο κύριος Πουλοκέφαλος σχολίασε την άποψη του κυρίου Αργειτάκου περί έλλειψης νομιμοποίησης της Περιφέρειας να επιβάλλει πρόστιμα στους δήμους, λέγοντας ότι δεν είναι θέσφατο ό,τι λέει η ΚΕΔΕ. Εξάλλου “ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει”. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε το παράδειγμα των δήμων που έχουν προχωρήσει τις ενέργειες για την προσωρινη διαχείριση των απορριμμάτων και τόνισε ότι ο Δήμος Σπάρτης και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης δεν έχουν πράξει ανάλογα και δεν έχουν υποδείξει το χώρο, όπου θα εγκαταστήσει η Περιφέρεια το δεματοποιητή.  

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Πουλοκέφαλου στον fly
{saudioplayer}poulokefalosapantisiargeitakou.mp3{/saudioplayer}

Ο κύριος Αργειτάκος μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου θέλησε να παρέμβει στον αέρα του fly και να ανταπαντήσει στους ισχυρισμούς του κυρίου Πουλοκέφαλου. Ο δήμαρχος Σπάρτης εξέφρασε την απορία του με τους ισχυρισμούς του κυρίου Πουλοκέφαλου, μιας και ο ίδιος γνωρίζει το θέμα, αφού το έχουν συζητήσει από το 2011 σε συσκέψεις που συμμετείχαν και οι δύο. Μάλιστα, ο κύριος Αργειτάκος δήλωσε χαρακτηριστικά “Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω αυτό το μη αληθές που είπε ο Γιώργος, τον οποίο εκτιμώ και το ξέρει! Πραγματικά απορώ”.

Ακούστε την παρέμβαση Αργειτάκου στον fly  
{saudioplayer}argeitakosapantisisepoulokefalo.mp3{/saudioplayer}

Το σήριαλ των απορριμμάτων συνεχίστηκε σήμερα στον αέρα του fly!
Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κύριος Πέτρος Ανδρεάκος, μίλησε στην εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα και το Λεωνίδα Καρβουνιάρη, ξεκαθάρισε ότι συμφωνει με τα λεγόμενα Αργειτάκου και μάλιστα τόνισε ότι επαυξάνει δηλώνοντας παράλληλα ότι λυπάται για όσα δήλωσε ο φίλος του, Γιώργος Πουλοκέφαλος και δεν επιθυμεί να χαρακτηρίσει τα λεγόμενά του.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης ξεκαθάρισε ότι ουδεμία σχέση έχουν οι δήμοι με τη διαχείριση των απορριμμάτων και μάλιστα αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε υποβληθεί από τους δήμους στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο απάντησε ότι τα κονδύλια ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ τα έχει λάβει η Περιφέρεια και αυτή είναι αρμόδια για το θέμα. Συγχρόνως, δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι ο δήμος Ανατολικής Μάνης έχει ήδη υποδείξει χώρο στην Περιφέρεια, αλλά στο εξής θα ψάξει επενδυτή και θα φτάσει μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφορικά με το πρόστιμο του Πέτρου Τατούλη στο δήμο Σπάρτης, ο Πέτρος Ανδρεάκος τόνισε ότι καλά κάνει ο δήμος και δεν το πληρώνει, αφού η Περιφέρεια έχει συνευθύνη στο θέμα αυτό και δεν δικαιούται να βάζει πρόστιμο.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη Ανδρεάκου στον fly:
{saudioplayer}andrakosskoupidiaa.mp3{/saudioplayer}

Στα λεγόμενα Ανδρεάκου απάντησε ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο οποίος μίλησε στον αέρα του fly και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να εξοστρακίσει την Περιφέρεια. Μάλιστα, θέλησε να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες Δήμων – Περιφέρειας. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια λειτουργεί σα σάκος του μποξ εκ μέρους των δημάρχων και υπογράμμισε ότι δε δέχεται πως για όλα φταίει η Περιφέρεια.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη Πουλοκέφαλου στον fly
{saudioplayer}poulokefalosapantisiseandreako.mp3{/saudioplayer}