Απάντηση στη καταγγελία της σύμβασης πρώην εργαζόμενης

Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες ανακοινώσεις για το θέμα της καταγγελίας της σύμβασης πρώην εργαζόμενης στην εταιρεία μας με συναφή σχόλια για την στάση μας  προς τους εργαζόμενους,  η Εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΕ, παραθέτει τις απόψεις της.

Η ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ , είναι μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση που έχει δημιουργήσει και διατηρεί , παρά τις ομολογούμενες αντίξοες οικονομικές συνθήκες , μία  αλυσίδα 15 καταστημάτων τοπικής εμβέλειας στην περιοχή του νομού Λακωνίας.  
Μακριά από πολιτικές που εφαρμόζονται στα μεγάλα δίκτυα των υπερκαταστημάτων που επιδιώκουν  να μονοπωλήσουν τον ενδιαφέρον στην αγορά τροφίμων , η ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ επιδιώκει και έχει πετύχει το δύσκολο σχετικά με το μέγεθός της,  στόχο να παραμείνει βιώσιμη και  , παρά τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες , να κρατήσει ένα σταθερό αριθμό θέσεων εργασίας συμβάλλοντας ούτως στην στήριξη και προώθηση της απασχόλησης στην τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται. Λειτουργώντας υπό τη μορφή των εταιρικών καταστημάτων με ομοιόμορφή πολιτική , και με συνεχή επαγρύπνηση και προσαρμογή της δραστηριότητας και των στόχων της στις νέες αλλαγές προωθεί ένα πρότυπο  μοντέλο ανάπτυξης, με έμφαση στην προαγωγή των τοπικών προϊόντων και στην βέλτιστη σχέση ποιότητας –τιμών  . Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΕ :
α. συμμετέχει ως μέλος στον ΕΛΟΜΑΣ, όμιλο καταστημάτων λιανικού εμπορίου.
β. επιδιώκει την ποιοτική αναβάθμιση και εξέλιξη των εργασιών της , όπως δια της σύλληψης προώθησης και καθιέρωσης της εκπτωτικής κάρτας we win , με σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές-πελάτες .
γ. προωθεί στα καταστήματά της τους εγχώριους  μικρούς παραγωγούς.
δ. αποτελεί σταθερή πηγή εισοδήματος για περίπου 200 οικογένειες στην περιοχή της Λακωνίας.

Μέσο για την επίτευξη των στόχων μας είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία ικανοποιητικών θέσεων εργασίας και η αξιοκρατική αξιολόγηση και εξέλιξη των εργαζομένων μας. Τα μοναδικά κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού μας για την πρόσληψη, διατήρηση και εξέλιξη των θέσεων εργασίας είναι αποκλειστικά η συνέπεια και η παραγωγικότητά του.
Γνωρίζουμε δε πρωτίστως ότι η βιωσιμότητα της επιχείρησής μας συνδέεται άμεσα με την καταναλωτική δύναμη και το εισόδημα των κατοίκων των περιοχών όπου δραστηριοποιούμαστε. Ούτως και παρά τους δυσμενείς παράγοντες της έλλειψης ρευστότητας , της υψηλής φορολογίας, της αδυναμίας μείωσης των ανελαστικών δαπανών μας (συνεπεία της οικονομικής κρίσης) έχουμε εμπράκτως αποδείξει ότι επιδιώκουμε να κρατήσουμε σταθερές τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων μας.  

Υπό το ανωτέρω πρίσμα ουδέποτε προέβημεν ή αποδεχθήκαμε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, σεβόμενοι πλήρως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων μας και αρνούμεθα επομένως κατηγορηματικά κάθε ισχυρισμό που βάλλει κατά της στάσης της επιχείρησής μας προς τους εργαζόμενους, ως παντελώς αβάσιμο και προσχηματικό που πόρρω απέχει της πραγματικότητας.