Ανακοίνωση ΚΚΕ για αίτημα της Χρυσής Αυγής

kkeΣτη προχθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης, με τακτικισμούς και παρελκυστική τακτική αντιμετώπισε το θέμα του αιτήματος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή για παραχώρηση της κεντρικής πλατείας της Σπάρτηςστις 17 Νοέμβρη.

Καλούμε το Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει άμεσα το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τοποθετηθεί πολιτικά στην πρόκληση μιας φασιστικής οργάνωσης που είναι η Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με τιμητική εξαίρεση τους Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και αρκετούς άλλους πήραν απόφαση συμμετοχής στις εκδηλώσεις μίσους για τη μάχη του Μυστρά τον Οκτώβρη του 1944, κατά την οποία ο ΕΛΑΣ με βαριές θυσίες εξάλειψε την τελευταία εστία της προδοσίας και του δοσιλογισμού στη Λακωνία και στην Πελοπόννησο. Απόφαση που άνοιξε την όρεξη στους σύγχρονους ομοϊδεάτες τους, προπαγανδιστές του εθνικοσοσιαλισμού, εραστές της βίας και του αίματος και αποτελεί πρόκληση και ύβρη στην ιστορική μνήμη του πολύπαθου λαού της περιοχής μας.
Έχει λοιπόν τεράστια ευθύνη η δημοτική αρχή που στηρίζεται από ΝΔ  και ΠΑΣΟΚ, που με τη στάση της και τις αποφάσεις της, επικαλούμενη συνεχώς την αστική νομιμότητα, διστάζει να ορθώσει ανάστημα στους εκφραστές της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Όποιος τους ανέχεται έχει μεγάλο μερδικό ευθύνης για τα έργα τους. Καλούμε το λαό να τους απομονώσει στις όποιες εκδηλώσεις τους, να μη δείξει καμία απολύτως ανοχή απέναντί τους.
Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με άχρωμα και άοσμα καλέσματα και πλαίσια στα οποία πρωτοστατούν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορων αντιεξουσιαστών. Αντιμετωπίζεται με ένα οργανωμένο, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα και ένα πανίσχυρο ΚΚΕ.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι ιδεολογικοί απόγονοι των προδοτών στον αντιφασιστικό αγώνα δεν έχουν καμιά δουλειά στην πλατεία, ειδικά τη μέρα που ο λαός και η νεολαία θα τιμάνε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους αγώνες και τις θυσίες κατά της εφτάχρονης φασιστικής δικτατορίας.
Καλούμε τους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία στη συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ στις παλιές φυλακές της Σπάρτης, την Κυριακή 28 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί.