Λεηλατήθηκε και φέτος η Λακωνία από τις πυρκαγιές!

Δυστυχώς, οι πυρκαγιές έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους και στη Λακωνία. Πολυάριθμα ήταν τα μέτωπα που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στο νομό μας και τα οποία άφησαν πίσω τους κυριολεκτικά καμμένη γη.

Ειδικότερα, παρανάλωμα του πυρός έγιναν δασικές εκτάσεις στις περιοχές Καρύνια, Λάγιο, Πύριχο, Σκουτάρι, Δρύαλο, Τσόπακας, Καλλιθέα, Κεφαλά, Βρέσθενα και Γαργαλιάνοι. Στις τελευταίες περιοχές η φωτιά ξέσπασε λόγω κεραυνού. Ευτυχώς, τα μέτωπα των πυρκαγιών περιορίστηκαν σε δασικές εκτάσεις και δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές. Φυσικά, καθοριστική ήταν η επέμβαση των Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έκανε την υπέρβαση και ενεργοποιήθηκε άμεσα σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.
Το καλοκαίρι αποχαιρέτησε τους Λάκωνες με μία ακόμα πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στην περιοχή του Αφανιά Σκάλας. Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντικές ομάδες της περιοχής. Πυροσβεστικά και υδροφόρα οχήματα έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην περιοχή όπου ξέσπασε πυρκαγιά εγκαθίστανται σταδιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.