Δείτε εδώ τα βίντεο με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών!

Δείτε στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Πελοποννήσου www.flynews.gr τα βίντεο με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικων αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής 6 Μαϊου, το οποίο φαίνεται ότι έστειλε ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό. 

Σαμαράς

«Η ΝΔ θα σταθεί στο πλευρό των νέων λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα του πρώτου. Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ασφυξία την οικονομία, και τόνισε ότι «η ΝΔ θα σταθεί στην πρώτη γραμμή για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας». Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την αποχή, λέγοντας ότι η κοινή γνώμη έδειξε ότι απορρίπτει τα αδιέξοδα. «Εμείς το μήνυμα το πήραμε».

{youtube}b4HP_sk1Fag{/youtube}

Τσίπρας

Την εκτίμηση ότι η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη μεταβατική περίοδο με πολιτικές ανακατατάξεις, και στο βάθος της οποίας φαίνονται νέες εθνικές εκλογές έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Είπε ότι την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του Μνημονίου και της Τρόικας και πρόσθεσε ότι όσοι δεν επέλεξαν να απέχουν, έστειλαν με στρεβλό τρόπο ένα εξίσου σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας που μας αφορά όλους, για διαφορετικούς λόγους. Εκτίμησε δε ότι: «Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές θα είναι δύσκολη και ανηφορική, τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την κοινωνία συνολικά, ενώ προέβλεψε ότι η χρεοκοπία του μνημονίου θα φέρει νέα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία».

{youtube}C6oG1W-bLQo{/youtube}

Βενιζέλος

“Ο Ελληνικός λαός  σήμερα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Σεβόμαστε την επιλογή του. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν σημαίνει όμως και τέλος της κρίσης. Γιατί η κρίση δεν προσδιορίζεται από τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά από την κατάσταση της οικονομίας και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε τεράστιο εκλογικό κόστος, γιατί ανέλαβε να διαχειριστεί μόνο του την κρίση – όχι μόνο της οικονομίας, αλλά συνολικά της χώρας και άρα ταυτίστηκε με δύσκολα, σκληρά και δυσάρεστα μέτρα. Στη δική μας πλάτη, αλλά και με μεγάλη δική μας ευθύνη, στήθηκε ο ξέφρενος χορός της δημαγωγίας και του λαϊκισμού από δεξιά  και αριστερά. Για εμάς, το ΠΑΣΟΚ,  η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα επώδυνη.

Ξέραμε ότι το τίμημα θα είναι μεγάλο και αναλάβαμε εδώ και καιρό να το πληρώσουμε, κάνοντας μια συναισθηματικά και πολιτικά ανυπόφορη, αλλά εθνικά αναγκαία στάθμιση: Πικράναμε το λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του Έθνους. Η ιστορία θα κρίνει. Άλλαξαν τα εκλογικά μεγέθη της Παράταξης. Πιστεύουμε όμως ότι παραμένει αμετάβλητος ο αξιακός και ιστορικός πυρήνας της. Ευχαριστώ από καρδιάς τους υποψηφίους μας, τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους μας. Άντεξαν σε μεγάλες πιέσεις. Δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αγώνα, λέγοντας την αλήθεια και μόνον την αλήθεια. Αυτή είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη τώρα που θα ζητηθεί από όλους τους άλλους να εξοφλήσουν τις προεκλογικές τους τοποθετήσεις και υποσχέσεις. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική διαδρομή της παράταξης και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα περίοδό της”.

{youtube}o3QZqEUvR6s{/youtube}

Καμμένος
{youtube}zO4R2yB71cE{/youtube}

Παπαρήγα

Τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία δεν χωράει ανθρώπου νους, ζήτησε η γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με δήλωσή της. Η ίδια τόνισε ότι το μήνυμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ισχυρό, όπως και το μήνυμα του πρώτου γύρου, καθώς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδείνωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο. «Προβληματίζομαι από το μεγάλο ποσοστό της αποχής, γιατί για λόγους αρχής το κόμμα μας είναι υπέρ της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών», είπε, ενώ αναφερόμενη σε όσους στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα είπε ότι ένα μεγάλο μέρος τους πήγε στην κάλπη -στο δεύτερο γύρο- ψηφίζοντας λευκό και άκυρο, που ήταν και η θέση του κόμματος. Κλείνοντας, η κυρία Παπαρήγα προέβλεψε ότι η κρίση θα βαθύνει το αμέσως επόμενο διάστημα και τόνισε την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και προς αυτή την κατεύθυνση να κινητοποιηθεί και να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.
{youtube}jARFGDij5kQ{/youtube}

Μιχαλολιάκος

“Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Έλληνες που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή παρά τη λάσπη των καναλιών και των κίτρινων φυλλάδων. Περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό και ο λαός τους περιφρόνησε.Θέλω να καταγγείλω τον κατ΄αρχήν συκοφάντη μας, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπηρέτησε χαριστικά τρεις μήνες στο Ναυτικό. Η χούντα του Μνημονίου συνεχίζεται. Εμείς θα κινηθούμε για μια Ελλάδα χωρίς τη δουλεία του μνημονίου. Να ευχαριστήσω τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που ψήφισαν το εθνικιστικό κόμμα.  Όσοι προδίδουν τον ελληνισμό να φοβούνται, ερχόμαστε! Με στεναχωρήσατε, με φιμώσατε, σας νίκησα»
{youtube}wG2W0NVzHNc{/youtube}

Κουβέλης

«Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει τη βασιμότητα και τη δυναμική της πρότασης που έκανε η ΔΑ για τις υποψηφιότητες του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη, για Τοπική Αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη από κόμματα. Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο της εξουσίας των ίδιων των πολιτών. Η φερεγγυότητα των προγραμμάτων και των προσώπων υπήρξαν τα βασικά κριτήρια των επιλογών μας. Χαιρετίζουμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας αυτές και οδήγησαν σε νικηφόρα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα. Τα τεράστια ποσοστά αποχής μαρτυρούν την διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ασκούμενη πολιτική», δήλωσε.
{youtube}QkGvC3qUHMo{/youtube}