Η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας

kteo_2«Πολιτική μας θέση είναι ότι η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας αφού βέβαια μεταφερθούν σε αυτή οι αναγκαίοι πόροι λειτουργίας και εκσυγχρονισμού τους από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αλλά και ως παράγοντας εξισορρόπησης των τιμών στην αγορά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους προϊσταμένους των ΚΤΕΟ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Ανδρέα Πουλά και Παναγιώτη Αλευρά.  

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε σε κίνδυνο η συνέχιση λειτουργίας των ΚΤΕΟ έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη για παράταση της προθεσμίας διαπίστευσης, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε. Μετά από αυτό ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα στην ΕΝ.ΠΕ. για να παρθεί μια συλλογική πολιτική απόφαση για το θέμα αυτό, η οποία ωστόσο μετά από αντιδράσεις ορισμένων Περιφερειαρχών δεν πάρθηκε. Ο κ. Τατούλης δεν έμεινε σε αυτές τις ενέργειες και έστειλε και νέα επιστολή στον κύριο Βορίδη εκφράζοντας την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, η οποία και πάλι δεν απαντήθηκε.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ΚΤΕΟ είναι περιουσία της Περιφέρειας και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα πρέπει να έρθουν στην Περιφέρεια. «Είναι απαράδεκτο οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι ευθύνη της Περιφέρειας και να μην της αποδίδονται τα έσοδα από το Υπουργείο. Μετά τις πιέσεις μας διαφαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στο Υπουργείο για εξ ολοκλήρου μεταφορά των ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια.