Σπάρταθλον 2011 με τη σφραγίδα του fly

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο Αθλητικός Οργανισμός Σπάρτης διοργανώνει και φέτος τον 29ο διεθνή αγώνα υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον 2011» με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών!

Ο αγώνας θα λάβει χώρα το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου-1η Οκτωβρίου, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε μια διαδρομή 246 χιλιομέτρων, που θα καλυφθεί από τους συμμετέχοντες σε χρονικό περιθώριο 36 ωρών, βαδίζοντας στο δρόμο του Φειδιππίδη.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 380 αθλητές και αθλήτριες, από 39 χώρες, Ανάμεσά τους θα είναι νικητές και νικήτριες προηγούμενων διοργανώσεων, όπως ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν, ο περυσινός πρωταθλητής Iταλός Ιβάν Γκουντίν, ο περυσινός δευτεραθλητής Ολλανδός Γιάν Λάντνικ, ενώ μετέχει για πρώτη φορά ο Αμερικανός Κριστιάν Μπερκ (βραβείο GUINNESS WΟRLD RECORD για το 2010 με 24 ώρες, έτρεξε 83,04 μίλια στην άμμο). Από πλευράς γυναικών ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κίμι Νότο, από την Ιαπωνία, η γυναίκα με τους περισσότερους τερματισμούς και δύο νίκες.

Το Έπαθλο, εκτός από τη διεθνή αναγνώριση,είναι ένα στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα. Το συνδρομητικό κανάλι NOVA θα καταγράψει όλο τον αγώνα και θα κάνει δίωρες αφιερωματικές εκπομπές μετά το τέλος του «Σπάρταθλον».

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Γιάννη Κούρου να συμμετάσχει και φέτος στο Σπάρταθλον, ωστόσο ο ίδιος προχώρησε σε μία δήλωση που δημιουργεί ερωτηματικά και θα πρέπει να προβληματίσει. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “εγω τρέχω στο δρόμο που βάδισε ο Φειδιπίδης και όχι στο Σπάρταθλον”

Ακούστε από τον fly 89.7 όλη την περιγραφή του τερματισμού των αθλητών που θα βαδίσουν και φέτος το δρόμο του Φειδιπίδη σε μία διαδρομή 246 χιλιομέτρων! Η ενημερωτική ιστοσελίδα flynews.gr θα έχει ειδικό μπάνερ με πλούσιο ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο, χρόνους τερματισμού, αλλά και δηλώσεις πρωταγωνιστών! Όλη η δημοσιογραφική ομάδα του fly και της ιστοσελίδας flynews.gr θα βρίσκεται σε πολυάριθμα σημεία της διαδρομής Αθήνα – Σπάρτη και θα σας περιγράφει λεπτομερώς την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει φέτος ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπαρτιατών.