Τον πέταξαν έξω απ τη Βουλή

Με αυτά τα λόγια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο όταν αυτός μπήκε στο καφενείο της Βουλής.

Την ώρα που ο απλό πολίτης καλείται να πληρώσει χαράτσια, φόρους να δεχθεί μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του, οι βουλευτές τσακώνονται μεταξύ τους για να μην χάσουν αν είναι δυνατόν τα βουλευτικά τους προνόμια και τους παχυλούς μισθούς τους.

Αιτία για το απίστευτο αυτό περιστατικό στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας σε δελτίο ειδήσεων ότι «εγώ είμαι νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια».
Η φράση αυτή εξόργισε από χθες αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα σήμερα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μόσιαλος στο εντευκτήριο, να συναντήσει τις έντονες επικρίσεις του κ. Γιάννη Διαμαντίδη. Ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που είπε και πως «προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τους υπουργούς. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε και δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να μας επικρίνεις».
 
Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση της κυρίας Μερεντίτη: «Φύγε από εδώ. Εδώ είναι χώρος για εκλεγμένους βουλευτές. Δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα”, φώναξε στον κ. Μόσιαλο. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μόσιαλος είναι βουλευτής επικρατείας δηλαδή δεν παίρνει σταυρούς προτίμησης για να εκλεχθεί.
 
Το επεισόδιο πήγε να πάρει «εκρηκτικές» διαστάσεις καθώς και άλλοι βουλευτές πήγαν να επιτεθούν φραστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 
Οι φωνές έφτασαν μέχρι το γραφείο του Προέδρου, Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος έσπευσε για βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο χώρο βρισκόταν περίπου 15 βουλευτές και σίγουρα ο κ. Μόσιαλος δεν περίμενε πως η ημέρα του θα ξεκινούσε με αυτό τον τρόπο!