Το Παρόρι σε μοναστήρια της Αρκαδίας

paroriΤην 6η κατά σειρά προσκυνηματική και πολιτιστική εκδρομή πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Παρορείου στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 σε Μοναστήρια του Ν.Αρκαδίας.

Με επικεφαλής τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρο Περγαντή, το πρώτο Μοναστήρι που επισκέφθηκαμε ήταν του Αγίου Νικολάου στις Βάρσες ,όπου εκεί παρακολουθήσαμε την θεία Λειτουργία. Μετά ο ηγούμενος της Μονής  Γέροντας  Μελχισεδέκ μας υποδέχτηκε στο αρχονταρίκι και μας καλωσόρισε με πατρικές ευχές. Στην συνέχεια ο μοναχός πατήρ Αρσένιος στο καθολικό της Ιεράς Μονής  μας μίλησε  για την Ιστορία του Μοναστηριού.  
Μετά επισκεφθήκαμε το ωραίο παραλιακό Λεωνίδιο όπου καθίσαμε για φαγητό και ξεκούραση.
Έπειτα μεταβήκαμε στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ‘Ελωνα όπου εκεί τελέστηκε Θεία παράκληση και   αρτοκλασία από τον εφημέριο  του Παρορείου π. Θεολόγο ,για την υγεία όλων των αδελφών μας Χριστιανών. Στη συνέχεια πήγαμε στο  Κοσμά και καθίσαμε στην ωραία πλατεία κάτω από τα μεγάλα  πλατάνια και απολαύσαμε τα ωραία γλυκίσματα.
Τέλος πήραμε το δρόμο της επιστροφής ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που όλα πήγαν καλά ,και ευχηθήκαμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον να πραγματοποιούμε τέτοιες εκδρομές.