Εντάλματα Σύλληψης για 2 άτομα στην Κορινθία

Συνελήφθησαν, σήμερα (1-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στο 173 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, τρία άτομα, ένας 29χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 39 ετών αντίστοιχα.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία  από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματία.
Ειδικότερα, χθες (31-8-2013) το βράδυ, στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, σε σήμα αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας για έλεγχο δύο οχημάτων, οι οδηγοί τους δεν σταμάτησαν και ανέπτυξαν ταχύτητα.
Οι αστυνομικοί  κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα δύο οχήματα στο 173 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών (Κόμβος Αιγίου), μετά από καταδίωξη που ακολούθησε, εντός των οποίων επέβαιναν οι ανωτέρω.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι 29χρονοι επέδειξαν στους αστυνομικούς Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, τα οποία ήταν εμφανώς πλαστά και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, για το ένα από τα οχήματα, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος, είχε δηλωθεί η κλοπή του από τον ιδιοκτήτη του, χθες (31-8-2013) το πρωί, στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε επιπλέον ότι, σε βάρος του 29χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παράνομη  οπλοφορία και οπλοχρησία και για απειλή.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου για υποθέσεις κλοπών και ληστειών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως,  ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.