14 – 16 Φεβρουαρίου: “Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα” στην Ηλεία

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Δήμος Ήλιδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας διοργανώνουν το 2Ο «Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα» στην Ηλεία, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του …

Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 & 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Ένα Φεστιβάλ το οποίο έχει σαν στόχο την επαφή της τοπικής κοινωνίας με τα προϊόντα του νομού καθώς αλλά και προϊόντα από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ένα Φεστιβάλ που αναδεικνύει την τοπική ταυτότητα και την κουλτούρα κάθε τόπου με τη συμμετοχή ιδιαίτερων προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Χανιά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κορινθία, Λάρισα, Καβάλα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα,  Εύβοια, Αρκαδία, Μεσσηνία, Δράμα, Αργολίδα.

Πολλά ιδιαίτερα εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες. Οι Chef του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως: Κρητικό Γαμοπίλαφο, Παστιτσάδα Κέρκυρας, Φάβα Σαντορίνης, Θρακιώτικη Λαχανιά με Λουκάνικο, Κοτόπουλο με ελιές, Φυτούρια Ζακύνθου, Χοιρινό κλέφτικο Ολύμπου και άλλα πολλά.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά στον παιδότοπο του φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν παιδικά εργαστήρια όπως το Εργαστήριο Κεραμικής, το Εργαστήριο Μαγειρικής, το Εργαστήριο του Παραμυθιού και τα Εργαστήρια Ζωγραφική και Χειροτεχνίας.

Πληροφορίες:

ΕΟΣΣ, τηλ: 2103610265, Fax: 2103610276, Email: info@edpa.gr,

https://www.facebook.com/kername.ellada.3

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ, τηλ: 2621036895, Fax: 26210 31791  Email: ilich-gr@otenet.gr http://www.heliachamber.gr