12οι Διασυλλογικοί Αγώνες Optimist & Laser 4.7 “Γύθειο 2013”

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στη θαλάσσια περιοχή του Γυθείου οι 12οι Διασυλλογικοί Αγώνες Ιστιοπλοΐας OPTIMIST & LASER 4,7 ’’ Γύθειο 2013 ’’ που διοργάνωσε ο Ναυτικός ΄Ομιλος  Λακωνίας με την υποστήριξη της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας ( ΕΙΟ ).

Συμμετείχαν 5 Όμιλοι ( ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος», ο Ν.Ο Καλαμάτας Ποσειδών, ο Ν.Ο Βοιών, ο  Π&ΝΣΕΕΛΛ «Βιανδίνη»  και ο Ναυτικός ΄Ομιλος Λακωνίας ) με 59 αθλητές.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας συμμετείχε με 12 αθλητές ( 10 Optimist και 2 Laser 4,7 ).

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι ιστιοδρομίες Laser 4,7 και πέντε Optimist, με άψογη διοργάνωση και πολύ καλές ιστιοπλοϊκές συνθήκες, με άνεμο ΝΝΑ 2-3 Μποφόρ.

Οι αθλητές μας συνέχισαν την ανοδική τους πορεία στο άθλημα με τη Σωτηράκου Ζωή-Θαλασσία να καταλαμβάνει την 1η θέση στα  Laser 4,7 κατηγορία κορίτσια, την Μπουτεράκου Σοφία την 1η θέση στα OPTIMIST κατηγορία 11χρονα κορίτσια και την 2η  στα OPTIMIST Κατηγορία Κορίτσια και τη Σωτηράκου Ραφαέλα τη 2η θέση στα OPTIMIST κατηγορία 11χρονα κορίτσια και την 3η στα OPTIMIST Κατηγορία Κορίτσια.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι πρωτοαγωνιζόμενοι αθλητές από το καλοκαιρινό σχολείο ιστιοπλοΐας (Δημακάκος Δημήτρης, Παναγάκης Σωτήρης, Παπαδάκος Θωμάς, Πολυμενάκος Μιχάλης, Σιγουλάκη Αλεξάνδρα και Χειλάκος Δημήτρης ) για την αγωνιστικότητα και το πάθος που συμμετείχαν λαμβάνοντας συγχαρητήρια από τους παραβρισκόμενους και τους διοργανωτές.  
Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι ως εξής:
LASER Κατηγορία Αγόρια
1. Κατσούλας Παναγιώτης Ν.Ο. Καλαμάτας  1ος
2. Κρασόπουλος Στυλιανός Ν.Ο. Καλαμάτας    2ος
3. Γούλας Ανδρέας Ν.Ο. Καλαμάτας    3ος
LASER Κατηγορία Κορίτσια
1. Σωτηράκου Ζωή Ν.Ο. Λακωνίας    1η
2. Μυλωνά Σταυρούλα Ν.Ο. Καλαμάτας     2η
3. Μακροπούλου Ευαγγελία Ν.Ο. Καλαμάτας     3η
OPTIMIST Κατηγορία Αγόρια
1. Ηλιόπουλος Παναγιώτης Ν.Ο. Καλαμάτας    1ος
2. Μαγκανάρης Ορέστης Ν.Ο. Βοιών   2ος
3. Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος Ν.Ο. Καλαμάτας    3ος
OPTIMIST Κατηγορία Κορίτσια
1. Αδαμοπούλου  Στεφανία   Ν.Ο. Καλαμάτας 1η
2.  Μπουτεράκου Σοφία Ν.Ο. Λακωνίας    2η
3.  Σωτηράκου Ραφαέλλα Ν.Ο. Λακωνίας     3η    
 OPTIMIST Κατηγορία 11χρονα Αγόρια
1. Μάλλιος Χρήστος Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος»    1ος
2. Οικονομόπουλος Παναγιώτης Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος»  2ος
3. Τσάμης Στάθης Ν.Ο. Καλαμάτας    3ος
OPTIMIST Κατηγορία 11χρονα Κορίτσια
1.  Μπουτεράκου Σοφία Ν.Ο. Λακωνίας    1η
2.  Σωτηράκου Ραφαέλλα Ν.Ο. Λακωνίας     2η
3.  Αδαμοπούλου  Αγγελική   Ν.Ο. Καλαμάτας 3η
Κύπελο μικρότερου αθλητή στον Παναγάκη Σωτήρη.

Οι απονομές των επάθλων έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Λακωνίας, με την παρουσία πλήθους ιστιοπλόων, φίλων, συγγενών, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στους νικητές, αλλά και στην προσπάθεια των νέων ιστιοπλόων και παράλληλα κουράγιο να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους σε αυτό το υπέροχο άθλημα, παρά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνά η Ελληνική οικογένεια. Η πρόεδρος του Ν.Ο. Λακωνίας Έλενα Σιάγκρη αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές για την άψογη συμμετοχή τους στον αγώνα  τόνισε μεταξύ άλλων ότι πάντα θα βρίσκονται συμπατριώτες μας, που αγαπούν τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και θα βοηθούν την ανάπτυξη του αθλητισμού και ιδίως στην επαρχία που υστερεί.

Ο Ν.Ο. Λακωνίας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημοσίως την εταιρία ΒΙΟΦΡΕΣ Α.Ε. για την προσφορά φρέσκων χυμών, τον Πολυμενάκο Θανάση από το ελαιοτριβείο αφοί Πολυμενάκου στο Λάγιο (Μαξούλι) για τη διάθεση του γεύματος της τελετής λήξης των αγώνων, το Τουριστικό Περίπτερο και το PHOTO VIDEO Κουλουριανάκος Γεώργιος για τη συνδρομή τους στην οργάνωση των αγώνων.

Σας περιμένουμε στη θάλασσα.