Συγκίνηση και υπερηφάνεια για την 17η Μαρτίου στη Μάνη | Όλο το ρεπορτάζ (φωτο+video)

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη, ιστορική έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για την έναρξη της επανάστασης του 1821. Στις 17 Μαρτίου του 1821 στην Τσίμοβα, όπως λεγόταν τότε η Αρεόπολη, συγκεντρώθηκαν οι πρόκριτοι της Μάνης και όλοι οι ένοπλοι Μανιάτες με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου ύστερα από δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμεγίστων Ταξιαρχών, υψώνοντας το λάβαρο της επανάστασης με το “ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ”, ορκίστηκαν να αγωνιστούν για τη λευτεριά της πατρίδας και κήρυξαν τον πόλεμο στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Τα στρατεύματα των Μανιατών, υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, κινήθηκαν απελευθερώνοντας στις 23 Μαρτίου του 1821 την Καλαμάτα, που είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του αγώνα και η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Σταύρος Αραχωβίτης, Θανάσης Δαβάκης,Ηλίας Κασιδιάρης,Τέρενς Κουίκ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα και εκπρόσωποι των λοιπών αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών του νομού και της Περιφέρειας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο όμιλος FLY με δύο μέσα (FLY 89,7 radio και το Ενημερωτικό site Flynews.gr) σας μετέφερε στο κλίμα της ημέρας με ζωντανές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μεταδόσεις. Εκατοντάδες μηνύματα λάβαμε από όλη την Ελλάδα, αλλά και την ομογένεια που εξέφραζαν τη συγκίνηση και την περηφάνειά τους για την πατρίδα.

Διαβάστε επίσης:

Αρεόπολη 17 Μαρτίου 2018: Κατάθεση στεφάνου του ΠτΔ | Παρέλαση (video)

Μάνη 17 Μαρτίου 2018: Ανατριχίλα κατα την αναπαράσταση ορκωμοσίας των Μανιάτικων οικογενειών από μαθητές (video)

Δημοσιογραφική-τεχνική επιμέλεια: Τάκης Καρβουνιάρης

Τεχνική υποστήριξη-Λήψη video: Γιώργος Δρίτσας

Αρεόπολη: Επετειακές εκδηλώσεις 17ης Μαρτίου παρουσία προέδρου της Δημοκρατίας
Αρεόπολη: Κατάθεση Στεφάνων και Παρέλαση

Δείτε video

Ακολουθούν τα video από τις LIVE μεταδόσεις του FLYNEWS

https://www.facebook.com/flynews.gr/videos/2028298894049411/

https://www.facebook.com/flynews.gr/videos/2028366744042626/