Λουκέτο στο στρατόπεδο Καλαμάτας δια χειρός Καμμένου;

Το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας: «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά». Όπως γράφει η Εφημερίδα Ελευθερία, ο κ. Καμμένος προανήγγειλε το κλείσιμο του στρατοπέδου λέγοντας ότι έτσι θα βρεθούν χρήματα για τη σωτηρία των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας τα χρήματα θα βρεθούν από «εξοικονομήσεις που αφορούν ρουσφέτια» όπως η λειτουργία του στρατοπέδου Καλαμάτας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα κλείσουν και άλλα στρατόπεδα λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα». Η απόφαση όμως αυτή δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με το σχέδιο φιλοξενίας των προσφύγων στη Μεσσηνία, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο κτήριο.

Το νέο στρατόπεδο δημιουργήθηκε το 1988 και φιλοξένησε το 9ο Σύνταγμα πεζικού. Από το 2005 έως το 2011 που αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του, φιλοξένησε το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ). Μετά την απομάκρυνση του ΚΕΔΒ, στο στρατόπεδο έμεινε η 77 Μονάδα Επιστρατεύσεως. Στο στρατόπεδο μπήκαν πάλι νεοσύλλεκτοι επί κυβερνήσεως του Αντώνη Σαμαρά το Μάρτιο του 2013.