Αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με 25 πόλεις σε 13 χώρες

Αεροπορική σύνδεση με 25 πόλεις 13 συνολικά χωρών αναμένεται να έχει φέτος η Καλαμάτα συνεχίζοντας για μία ακόμα χρονιά τη δυναμική παρουσία της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου στον χώρο του τουρισμού και εκτός συνόρων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι φέτος στο πρόγραμμα προστίθενται και πτήσεις από και προς τρεις πόλεις της Δανίας (Κοπεγχάγη, Μπίλουντ και Αλμποργκ). Ειδικότερα από και προς το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” φέτος θα υπάρξουν πτήσεις για Γερμανία (Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο), Βρετανία (Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ), Γαλλία (Παρίσι, Λυών, Ναντ), Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο), Ολλανδία (Αμστερνταμ), Αυστρία (Βιέννη), Σουηδία (Στοκχόλμη), Ρωσία (Μόσχα), Νορβηγία (Οσλο), Πολωνία (Βαρσοβία, Κατοβίτσε, Πόζναν), Τσεχία (Πράγα), Σλοβακία (Μπρατισλάβα) και Ισραήλ (Τελ Αβίβ) καθώς επίσης και για τις τρεις προαναφερθείσες πόλεις της Δανίας, ενώ κανονικά θα συνεχιστούν και οι πτήσεις εσωτερικού από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Η φετινή περίοδος ξεκινάει την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου με πτήσεις της Aegean από Μόναχο και Ντίσελντορφ αντίστοιχα. Στα παραπάνω ενδέχεται μέχρι και την τελευταία στιγμή να υπάρξουν προσθαφαιρέσεις προορισμών κατά την οριστικοποίηση των δρομολογίων (τακτικών και τσάρτερ) από τις αεροπορικές εταιρείες. Με τα έως τώρα στοιχεία πάντως και σύμφωνα με πηγές από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η ανοδική τάση που υπάρχει για την προσεχή τουριστική περίοδο είναι της τάξεως του 25%, κάτι που όμως θα γίνει πιο ξεκάθαρο με την οριστικοποίηση όλων των δρομολογίων.

Δημήτρης Πλεμμένος