Εγκαίνια Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας

Στα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ Τάξης, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 12 Μαΐου, στην τοπική κοινότητα Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης βρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, παρουσία τοπικού κλήρου.
Την ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα στην Λακωνία, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Δ/της της Π.Υ. Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, αξιωματικοί και στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού μας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.
Η λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πετρίνα, ο οποίος θα έχει στην δύναμή του 28 εθελοντές πυροσβέστες, έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τις δομές και την λειτουργία της Π.Υ. Γυθείου. Με γνώμονα πρωτίστως την ακεραιότητα των πυροσβεστών, ο σταθμός θα συνδράμει στην προστασία μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής του νομού, ιδιαίτερα ευαίσθητης και πολύπαθης από παλαιότερες πυρκαγιές.
Ταυτόχρονα θα αναδείξει τον εθελοντισμό και τις αξίες του ως στάση ζωής και γενικότερα τα οφέλη του κοινωνικού συνόλου από την ελεύθερη και ανιδιοτελή προσφορά.

Κοινοποίηση