Άγιος Βλάσης | Τα απορρίμματα κινδυνεύουν με ανάφλεξη

Στην συνεδρίαση του συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενόψει αντιπυρικής περιόδου βρέθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου ο Διοικητής της Π.Υ. Τρίπολης Πύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας όπου και τοποθετήθηκε επί της διαδικασίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κολυβήρας αναφέρθηκε και στην ανεξέλεγκτη χωματερή του Αγίου Βλάση η οποία έχει δημιουργηθεί μέσα στο δάσος, εφιστώντας την προσοχή για την επικινδυνότητα της κατάστασης ενόψει καλοκαιρού. Όπως σημείωσε τα σκουπίδια είναι μέσα στα πεύκα.

Ο όγκος των απορριμμάτων που υπάρχουν στην χωματερή καθιστά επικίνδυνη την ύπαρξή της μέσα στο δάσος, καθώς ανά πάσα στιγμή τα απορρίμματα κινδυνεύουν με πιθανή ανάφλεξη.

Οι επιδράσεις των απορριμμάτων διακρίνονται σε βιογενείς (όταν το αίτιο είναι παθογόνοι μικροοργανισμοί, μύκητες, βακτήρια) και μη βιογενείς (οπτική ρύπανση , βιοαέρια, ανάφλεξη, στραγγίδια).

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος Τρίπολης την αντιπυρική περίοδο προκειμένου να αποφευχθεί μία πυρκαγιά είναι να κάνει φύλαξη του χώρου και να έχει πάντα μία υδροφόρα με κάποιο χειριστή που θα φυλάει όλο το 24ωρο

Ακριβώς δίπλα στο γραφείο της σύσκεψης ήταν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου ο οποίος ανέφερε ότι και πέρυσι υπήρξε η υδροφόρα και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Έφη Καστραντά

Κοινοποίηση