Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 36χρονου μετά τη ληστεία σε βενζινάδικο

listis4-flynews.grΔράστες είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 16 και 22 ετών, οι οποίοι όταν διέπραξαν τη ληστεία & ανθρωποκτονία ήταν 13 και 19 ετών.Ο 16χρονος ενέχεται και σε δύο υποθέσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας σε κατάστημα στην Τραγάνα Κορινθίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία, ενώ σε βάρος του ενός εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου  

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η ανθρωποκτονία 36χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία είχε γίνει την 22-12-2010 το βράδυ, στο Μελίσσι Κορινθίας. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, σε κατάστημα στην Τραγάνα Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (5-6-2013) το βράδυ, στην Τραγάνα Κορινθίας, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνεται ακόμα ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες (6-6-2013) το μεσημέρι και για τον οποίο εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψής του από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Ειδικότερα, προχθές (5-6-2013) το βράδυ, ο 16χρονος, αφού μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να αφαιρέσει χρήματα από την ιδιοκτήτρια, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών.

Στην κατοχή του 16χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, μία κουκούλα τύπου «FULL FACE» και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας -21- εκατοστών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 21 Μαρτίου 2013 το απόγευμα, είχε μπει πάλι στο ίδιο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε επίσης ότι, ο 16χρονος και ο 22χρονος, την 22-12-2010 το βράδυ, στο Μελίσσι Κορινθίας, αφού πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.

Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση τους, ο ένας από αυτούς, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 36χρονο υπάλληλο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και υπέκυψε στα τραύματα του.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν στο Πάσιο Κορινθίας και συνέλαβαν τον 22χρονο, στην οικία του οποίου βρήκαν και κατάσχεσαν, έξι πακέτα λαθραίου καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν αρμοδίως.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων αδικημάτων.