Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ελαφόνησο

ethnikiepeteiosΜε ιδιαίτερη περηφάνια για τους πεσόντες της επανάστασης και με αίσθημα  αισιοδοξίας -παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας- πραγματοποιήθηκε φέτος η Εθνική και Θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ελαφονήσου.

Δημοτική και Λιμενική αρχή, σχολική κοινότητα και σύσσωμοι οι συλλογικοί Φορείς της Ελαφονήσου, κάτοικοι και επισκέπτες παρευρέθησαν στη λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των ηρώων του 1821.
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στο σημαιοστολισμένο λιμάνι μπροστά στο γεφύρι του Αγ. Σπυρίδωνα, υπό το άκουσμα του εμβατηρίου. Με φόντο τα σημαιοστολισμένα καΐκια, παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση πλήθος φίλων του νησιού από όλη τη Λακωνία που επισκέπτονται την Ελαφόνησο ειδικά για τη γιορτή αυτή. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ιδίατερη ναυτική παράδοση των Ελαφονησιωτών εκδηλώνεται και μέσα από τις Εθνικές και Θρησκευτικές γιορτές.
Χαρακτηριστικό της ημέρας στο νησιωτικό Δήμο της Λακωνίας ήταν η ασφάλεια με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες και τη ανοιξιάτικη αύρα του νησιού, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της Ελαφονήσου να εισπράξουν το ενθαρρυντικό μήνυμα της μεγάλης γιορτής.