4o Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού στη Βαμβακού

4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού

Ελάτε να σας καρυδώσουμε!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή σας προσκαλεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., στο Σχολείο Βαμβακούς Λακωνίας (πλησίον Δασονομείου), στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού!

Π ρ ο σ κ ε κ λ η μ έ ν ο ι

Περί … Γαστρονομίας

* Μαίρη Παναγάκου: Μας τίμησε με την παρουσία της στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού! Έκτοτε έγινε αγαπημένη φίλη! Δύο χρόνια μετά, επιστρέφει στη Βαμβακού και φέρνει μαζί της πολλά γαστρονομικά μυστικά με … πρώτη ύλη το καρύδι!

* Νίκος Θωμάς: Έκανε την Αθήνα να μιλάει για τον ίδιο και το Simul, το εστιατόριο που έστησε μαζί με τους συνεργάτες του στο Κολωνάκι! Ο Νίκος είναι το επόμενο δυνατό όνομα στο χώρο της γαστρονομίας και στις 23 Οκτωβρίου έρχεται στην καρδιά του Πάρνωνα!

* Γιάννης Γεροντίδης: Διεθνή Βραβεία Gourmet, έπαινος ποιότητας καλύτερης ιχθυοκαλλιέργειας, βραβεία best product και μία πολυβραβευμένη μονάδα με θησαυρούς από πέστροφες, σολομό, χαβιάρι και φρέσκα ραβιόλια … G Fish | Γιάννης Γεροντίδης! Φέτος, θα φάμε από τα χεράκια του!

* Ποτούλα Πασχαλίδη: Η γνωστή συγγραφέας & παραμυθού θα μας παρουσιάσει τους περίφημους καρυδοκουραμπιέδες της και θα μας αφηγηθεί παράλληλα το παραμύθι που δημιούργησε με τίτλο “Ζαχαρωκουκουλώματα στο Δάσος με τις Καρυδιές”.

* Ντίνα Καλογεράκου: Τι θα λέγατε για ζυμαρικά με πέστο μυρωδικών και πάβλοβα με ξερά σύκα και καρύδια; Η Ντίνα Καλογεράκου, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το πείραμα της Cantina Couzina, έρχεται στη Βαμβακού!

Περί … Τέχνης

Κατερίνα Παπαναστασίου: Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού, υποδέχεται με χαρά την καλλιτεχνική έκθεση της Κατερίνας Παπαναστασίου, η οποία έχει αναλάβει και τη διακόσμηση του χώρου που θα φιλοξενήσει τη Γιορτή μας.

Περί … Γεύσεων

Στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού θα παρουσιαστούν οι εξής συνταγές:

*Λαγωτό

*Χοιρινά μπριζολάκια με πορτοκάλι, πετιμέζι και καρύδια

*Σοκολατόπιτα με καρύδια

*Χαρουπόψωμο με ελαιόλαδο και καρύδια

*Ριζότο με τρούφα καρύδια και espresso

*Γεμιστά ραβιόλια με καπνιστό σολομό και μυρωδικά Πάρνωνα, σβησμένα με limoncello

*Μπακαλιάρος σε κουρκούτι από καρυδιά και αλιάδα

*Καρυδοκουραμπιέδες

*Ζυμαρικά με πέστο μυρωδικών και καρύδι

*Πάβλοβα με ξερά σύκα και καρύδια

Περί … Γλύκας

Οι γυναίκες του χωριού μας, αλλά και αγαπημένες φίλες θα έχουν ετοιμάσει και θα προσφέρουν γλυκά κεράσματα με βάση το καρύδι! Δίπλες, καρυδόπιτες, καρυδωτά, μπακλαβάδες και όσα χωράει ο … νους!

Περί … Οινοπνεύματος

Το τσίπουρο και το κρασί δεν θα μας λείψουν …

Σημαντική Σημείωση

Στο χώρο θα λειτουργήσει Εκθετήριο Λακωνικών Προϊόντων!

Συμμετέχουν

Simul – Γεύσεις Εν Πλω – Υγαία – G Fish – Μπαχάρι – Sparta Beer – Cantina Couzina

Υποστηρίζει

Τοπική Κοινότητα Βαμβακούς – Μ.Βρύσης

Προωθούν

*Fly fm 89.7

*flynews.gr

*PeloPolitismos

Πώς θα μας βρείτε

Η Βαμβακού είναι κτισμένη στη δυτική πλευρά της ψηλότερης κορυφής του Πάρνωνα (το “Κρόνιο” κατά τον Ησίοδο) και στους πρόποδες λόφου, σε υψόμετρο 950 μέτρων και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Τρίπολη και 38 χιλιομέτρων από την Σπάρτη.

Πού θα μείνετε

Στον Ξενώνα Βαμβακού (6944786798)

Πού θα φάτε

Στο Παραδοσιακό Καφενείο

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

www.bambakou.gr

Βρείτε μας στο Facebook

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή

Βαμβακού Vamvakou ΦΥΣΗκά Βαμβακού

Τηλέφωνο επικοινωνίας

6976673630

Διοργάνωση: Πολτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωήprogramma-festival