Διάσωση 45χρονου με πλωτό του Λ/Χ Γυθείου από τη παραλία ¨ΚΟΥΡΕΛΟΥ – ΒΑΘΥ ΑΥΛΑΚΙ¨

Σας ενημερώνουμε ότι απογευματινές ώρες της 29-4-2016 η Λιμενική Αρχή Γυθείου δέχθηκε αίτημα παροχής συνδρομής από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης για απεγκλωβισμό και μεταφορά 45χρονου ασθενούς από τη δυσπρόσιτη και δύσβατη παραλία ¨ΚΟΥΡΕΛΟΥ – ΒΑΘΥ ΑΥΛΑΚΙ¨, πλησίον χωριού Πάλυρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης , στην οποία είχε μεταβεί ο ασθενής από κοινού με άλλους δύο άνδρες προς διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα κινητοποιήθηκε δια θαλάσσης το πλωτό Π.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 1016 Λ/Χ ΓΥΘΕΙΟΥ και υπηρεσιακό όχημα Λ/Χ ΓΥΘΕΙΟΥ από την ξηρά. Το πλήρωμα Π.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 1016 κατόπιν πολλαπλών προσπαθειών, λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών , κατόρθωσε να προσεγγίσει την εν λόγω παραλία και με δυσκολία να επιβιβάσει τον 45χρονο ασθενή από την βραχώδη ακτή και περί ώρα 19:00 κατέπλευσε στο Πόρτο Κάγιο , όπου με την βοήθεια του πληρώματος του υπηρεσιακού χερσαίου μέσου Λ/Χ ΓΥΘΕΙΟΥ , ο ασθενής παραδόθηκε στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης προς διακομιδή .
Κατόπιν εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, διεγνώσθη με διαρροϊκό σύνδρομο – τροφική δηλητηρίαση – αφυδάτωση και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για νοσηλεία και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.