Οργιάζουν οι απάτες στην Κορινθία! Νέες συλλήψεις!

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, έξι περιπτώσεις απάτης στον Ισθμό Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 3 άτομα ηλικίας 18,25 και 49 ετών, αντίστοιχα. Κατόπιν έρευνας προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 49χρονος, την 8.2.2016 το μεσημέρι, στον Ισθμό Κορινθίας, αφαίρεσαν όχημα άνδρα, εξαπατώντας τον και συγκεκριμένα παραθέτοντας του ψευδή στοιχεία ως αληθή, δεν του κατέβαλαν το συμφωνημένο χρηματικό ποσό. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και συνελήφθησαν, ενώ ο 18χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Άργος.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, μέσω διαδικτύου, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 10.9.2015 έως και την 17.1.2016, στον Ισθμό Κορινθίας είχαν εξαπατήσει ακόμη πέντε ημεδαπούς, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -14.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο έντυπα συναλλαγματικών επιταγών, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των συλληφθέντων, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.