2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο Γύθειο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, το Δήμο Ανατολικής Μάνης και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, με τίτλο: «Σύγχρονες θεωρίες και πρακτικές στην εκπαίδευση», στην πόλη του Γυθείου, στις 31 Μαρτίου, 01 και 02 Απριλίου 2017.

Το «εγχείρημα» επαναλαμβάνεται και τείνει να γίνει θεσμός για το Γύθειο αφού στην πρόσκληση των διοργανωτών έχουν ανταποκριθεί θετικά περισσότεροι από 25 καθηγητές από 8 Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας – την δαπάνη φιλοξενίας τους έχει αναλάβει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης – ενώ το Συνέδριο τιμά με την παρουσία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αχιλλέας Ζαπράνης.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και οι εισηγήσεις έχουν ξεπεράσει τις εκατό, τα Πρακτικά – δαπάνη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας – φθάνουν τις 700 σελίδες ενώ κατά την διάρκεια του Συνεδρίου – Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 18:00 μ.μ. – θα τιμηθεί και ο Μανιάτης ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος κ. Σαράντος Ι. Καργάκος που γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας.

Το συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του το βράδυ της Κυριακής με την προσδοκία οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο ,από την Λακωνία και την υπόλοιπη Ελλάδα, να φύγουν πλουσιότεροι σε γνώσεις ,σε ιδέες άλλα και με λύσεις για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων.

Εκ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής