Τραυματίστηκε σοβαρά Ηλείος κυνηγός

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σοβαρά τραυματίστηκε Ηλείος κυνηγός χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μάλη Τριφυλίας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου. Το ατύχημα συνέβη την ώρα που η ομάδα των κυνηγών βρισκόταν κοντά στα θηράματα και κάποιος άλλος κυνηγός – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – πυροβόλησε προς το μέρος του θύματος – ηλικίας περίπου 35 ετών.

Ο τραυματίας κυνηγός έπεσε αιμόφυρτος σε χαράδρα και εγκλωβίστηκε, χωρίς να έχουν δυνατότητα να τον βοηθήσουν τα άλλα μέλη της ομάδας. Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, ώστε να ανασυρθεί για να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο. Έφτασαν κοντά του διασώστες για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά χρειάστηκε αρκετή ώρα για να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος και να διακομιστεί με ασθενοφόρο αρχικά στο ΓΝ Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο άτυχος κυνηγός φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Φέρεται να δέχθηκε σφαίρα από μονόβολο, το οποίο είναι εξαιρετικά ισχυρό – ιδίως από κοντινή απόσταση και για αυτό χρησιμοποιείται στο κυνήγι του αγριογούρουνου. Ο τραυματίας κυνηγός σύμφωνα με πληροφορίες είναι από την περιοχή της Γαστούνης.