Ταχινόπιτα: Το γλυκό της Καθαροδευτέρας από τη Μαίρη Παναγάκου

Η Μαίρη Παναγάκου σας δίνει αποκλειστικά μέσω του flynews.gr και FLY 89.7 radio κάθε Παρασκευή πρωϊ στις 9:30, μοναδικές συνταγές!

Ταχινόπιτα (χωρίς λάδι)
Υλικά
1 φλ τσ ταχίνι
1 1/2 φλ τσ αλισίβα
1 φλ τσ χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού (όσο μας αρέσει)
2 φλ τσ ζάχαρη
2 φλ τσ καρυδόψιχα κοπανισμένη
1/2 φλ τσ σταφίδες μαύρες
1/2 φλ τσ ξανθές σταφίδες
1/2 φλ τσ μέλι
1 κ γλ κανέλλα και γαρύφαλλο τριμμένο (από 1/2)
3/4 φλ τσ κονιάκ
5 φλ τσ κόκκινη φαρίνα
1/2 κ γλ μαγειρική σόδα
Πως φτιάχνεται
1. Χτυπάμε καλά το ταχίνι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την
αλισίβα, τον χυμό πορτοκαλιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Αλείφουμε το ταψάκι με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με τριμμένη
φρυγανιά, για να μην κολλήσει το γλυκό. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το
ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτριο
φούρνο στους 160ο αερόθερμο.