Συνάντηση Αραχωβίτη με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης Γ.Καρβουνιάρη

Την Παρασκευή 13/1 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Γιάννη Καρβουνιάρη.
Τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:
Α) Η προσωρινή απαγόρευση θήρας σε όλη την Ελλάδα λόγω των πρόσφατων δυσμενών καιρικών συνθηκών μέχρι και την 18η Ιανουαρίου 2017
Β) Την παράταση περιόδου θήρας του αγριόχοιρου (sus scrofa)
Σχετικά με το πρώτο θέμα o κ. Καρβουνιάρης εξέφρασε την αντίθεση του για τον καθολικό χαρακτήρα της απόφασης καθώς η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν επηρέασε στον ίδιο βαθμό όλες τις περιοχές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Λακωνία η οποία δεν επλήγη από την κακοκαιρία σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση. Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης έκανε ξεκάθαρο πως ουσιαστικά πρόκειται για μια 7ήμερη αναστολή/απαγόρευση του κυνηγιού και όχι για απαγόρευση έως το τέλος της κυνηγετικής περιόδου. Επιπλέον, επισήμανε πως η ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων προστασίας όλων των ειδών άγριας πανίδας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοκάλυψη/ παγετός) είναι επιτακτική προκειμένου τα θηράματα, αλλά και τα υπόλοιπα είδη, να προστατευθούν προς όφελος της βιοποικιλότητας και της μελλοντικής διατήρησης των θηραμάτων σε ικανοποιητικούς πληθυσμούς.
Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, εξετάζεται θετικά η πρόταση του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Καρβουνιάρη για επέκταση της περιόδου θήρευσης του αγριόχοιρου. Η ενέργεια αυτή κρίνεται ως απαραίτητη κυρίως για τις ζημιές που έχει προκαλέσει σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Αραχωβίτης προτίθεται σύντομα να έρθει σε επαφή με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, ενώ κατά την συνάντηση, τονίστηκε η συμβολή του βουλευτή Λακωνίας στην φετινή απόφαση για αύξηση του αριθμού των θηραμάτων ανά κυνηγητική έξοδο.