Στο μηδέν έμειναν Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Superleague. Στα Πηγάδια Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο μηδέν, προσφέροντας στους λιγουστούς για ακόμα μία φορά φιλάθλους, κακό θέαμα. Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν είχαμε απολύτως τίποτα, ενώ στο δεύτερο οι γηυπεδούχοι απείλησαν είχαν μια μοναδική ευκαιρία με τον Μπρίτο, αλλά το μηδέν δεν άλλαξε.

Έτσι με την λευκή ισοπαλία η Ξάνθη έφτασε τους 6 βαθμούς και είναι πλέον μαζί με ΠΑΣ και Πλατανιά, ενώ οι Αρκάδες έχουν πλέον 3 όσους και ο Παναθηναϊκός.

Μόνο οι αλλαγές στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ίσως να ήταν το χειρότερο που έχουμε δει στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, καθώς δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία φάση μπροστά στις δύο εστίες. Το μόνο που έχουμε σε όλο αυτό το διάστημα, ήταν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Αστέρα με τους Ιγκόρ και Ιγκλέσιας να αποχωρούν τραυματίες.

Τεράστια ευκαιρία για Ξάνθη

Στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο. Όχι κάτι φοβερό, αλλά σίγουρα όχι όπως στο ξεκίνημα όπου ο αγώνας δεν βλεπόταν. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 56′ με τον Μπρίτο με φάουλ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Αθανασιάδη και μετά μερ σουτ να αστοχεί για λίγο. Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί καλές στιγμές, αλλά χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν.

MVP: Σε ένα κακό παιχνίδι ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Μπρίτο ο οποίος είχε δοκάρι, είχε ακόμα μία καλή στιγμή και συνολικά τον ένιωσε η άμυνα του Αστέρα.

Στο ύψος του: Κανονικά κανείς, αλλά Θα βάλουμε τον Τσιλιανίδη που μόλις μπήκε προσπάθησε και ανέβασε τον Αστέρα κάνοντας και κάποια σουτ που είχαν λείψει στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: ‘Όλοι ήταν αδύναμοι κρίκοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που το θέαμα ήταν τραγικό…

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια γκάφα. Και πως να υπάρξει χωρίς φάσεις άλλωστε…

Το «στραγάλι»: Πιο εύκολο απόγευμα δεν μπορούσε να περάσει ο Τσαμούρης, καθώς δεν χρειάστηκε να πάρει κάποια σημαντική απόφαση. Η φάση με τον Μπρίτο στο ξεκίνημα ήταν δύσκολη με τον παίκτη της Ξάνθης να φαίνεται τελικά πως γλιστράει.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Κανένα ταμείο στα Πηγάδια. Χάλια μπάλα, κακό θέαμα, δίκαιο το 0-0 τίποτα άλλο…

ΞΑΝΘΗ (ΜΙΛΑΝ ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Καμαρά, Λουσέρο (62′ Π. Ορφανίδης), Τριάδης (54′ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (74′ Κάστρο).

ΑΣΤΕΡΑΣ (ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ): Αθανασιάδης, Ίγκορ (15′ Κώτσιρας), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (20′ Μαντιντά), Κάλτσας, Ισνάλντο (59′ Τσιλιανίδης), Μανιάς.

gazzetta