Στηρίζει Συμεών η Ένωση Απανταχού Μανιατών

Η Ένωση των Απανταχού Μανιατών πήρε στα χέρια της τη σκυτάλη του αγώνα για τη στήριξη του συντοπίτη τους Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκου για τη Μητρόπολη Μάνης. Μετά το ανοικτό δημοτικό συμβούλιο που είχε συγκαλέσει ο δυναμικός Δήμαρχος κ. Ανδρεάκος και την απόφαση στήριξης που έλαβαν τότε για τον Συμεών, τώρα επανέρχονται με νέα κινητοποίηση όλων των Μανιατών μέσα από τον Σύλλογο των Απανταχού Μανιατών. Η κινητοποίηση γίνεται ύστερα από απόφαση και των δύο δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης. Μάλιστα απεστάλη ειδική επιστολή προς όλους τους συλλόγους Μανιατών την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος των Απανταχού Μανιατών κ.Σταύρος Μπαζάκος και η Γεν. Γραμματέας κ. Καίτη Βαβαλέα. Στην επιστολή αυτή καταθέτουν μιά σειρά επιχειρημάτων τα οποία καταλήγουν στην ετυμηγορία ότι ο Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για την Μητρόπολη Μάνης .
<<Πιστεύουμε, γράφουν, ομόγνωμα οτι στο πρόσωπο του Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκου, συνυπάρχουν τα προσόντα και οι προϋποθέσεις ενός άξιου συνεχιστή του έργου του εκλιπόντα Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κκ Χρυσοστόμου, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης….>>.
Επιπρόσθετα αναφέρουν οτι είναι «γέννημα θρέμμα της περιοχής μας από το χωριό Πύργος Δυρού Λακωνίας, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα (….) και έχει καθιερωθεί προ καιρού στη συνείδηση των μελών της Ενωσής μας ως ένα πρόσωπο αξιοσέβαστο και ιδιαίτερα αγαπητό».
Ενα ακόμη επιχείρημα το οποίο δεν θα περάσει ως αδιάφορο από την προσοχή των Ιεραρχών-εκλεκτόρων είναι το σημείο της επιστολής στο οποίο αναφέρεται οτι ο νέος Μητροπολίτης Μάνης πρέπει να «είναι έμπειρος γνώστης των ιδιαίτερων αναγκών και των ιδιόμορφων κοινωνικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της Μάνης, προσόν που θεωρούμε οτι πληρείται στο πρόσωπο του Αρχιμ. κκ Συμεών Λαμπρινάκου».
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τους Μητροπολίτες να εκλέξουν τον Συμεών στη Μάνη.
Έγκυρες πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν οτι εκτός από την επιστολική αυτή επικοινωνία με την Ιεραρχία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στην Αγία Φιλοθέης μία ολιγομελής αντιπροσωπεία Μανιατών με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών και κατέθεσαν και εκεί το αίτημά τους με ωραίο, ειρηνικό και ευγενικό τρόπο. Ο Αρχιεπίσκοπος τους άκουσε με προσοχή χωρίς να δεσμευτεί για οτιδήποτε.

Στο μεταξύ όλα δείχνουν οτι παρά το παρασκήνιο που κυοφορείται και τις κινητοποιήσεις που επιχειρούν οι Μανιάτες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμμένει στην απόφασή του για την υποψηφιότητα του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαθανασίου, Διευθυντή του Ιδιαίτερου γραφείου του και Ιεροκήρυκα του πρώτου Άμβωνος της Εκκλησίας μας στον
Καθεδρικό ναό των Αθηνών. Μάλιστα για πρώτη φορά ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος μετά από τις εκλογές των πρώτων ετών της Αρχιεπισκοπείας του σε κάθε Μητροπολίτη που συναντά του λέγει για την υποψηφιότητα του Χρυσοστόμου γεγονός που αποδεικνύει οτι μετά τα τεκταινόμενα στην εκλογή της Καβάλας,δεν θέλει να χάσει με τίποτα την εκλογή Χρυσοστόμου στη Μάνη.
Σας παρουσιάζουμε την Επιστολή που απέστειλαν οι Απανταχού Μανιάτες προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους Μητροπολίτες, καθώς και το διαβιβαστικό με το οποίο την κοινοποιούν στα μέλη τους..

Θέμα:Επιστολή στήριξης της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών της υποψηφιότητας για νέο Μητροπολίτη Μάνης

Κυρίες και Κύριοι,

Μετά και από την απόφαση του Δήμου Ανατολικής και Δυτικής Μάνης σχετικά, συνημμένη θα βρείτε την επιστολή που συνέταξε
η Ένωση των Απανταχού Μανιατών για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Συμεών Λαμπρινάκου
για την θέση του Νέου Μητροπολίτη Μάνης ( όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στην συνάντηση μας της 19-11-2017).

Καλό είναι να ενημερώσετε τα μέλη των Συμβουλίων σας

Ελπίζουμε ότι η επιστολή εκφράζει τα όσα συζητήσαμε.

Την επιστολή αυτή θα αποστείλουμε άμεσα
στον Παναγιότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος καθώς και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Με εκτίμηση

ο Πρόεδρος
Σταύρος Μπαζάκος

η Γενική Γραμματέας
Καίτη Βαβαλέα