Προχωρά ο κόμβος στη διασταύρωση Κιάτου-Μουλκίου-Αρχαίας Σικυώνας

Πληροφορήθηκα, όσον αφορά τη κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Κιάτου-Μουλκίου-Αρχαίας Σικυώνας, κάτω από τη γέφυρα της Ν.Ε.Ο Κορίνθοιυ-Πατρών, ότι τελικά, με τη παρέμβαση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, των φορέων και κατοίκων της περιοχής Μουλκίου και Αρχαίας Σικυώνας, αποφασίσθηκε, από το αρμόδιο Υπουργείο και τις κατασκευαστικές εταιρείες, η κατασκευή του.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική και μας ικανοποιεί όλους, γιατί έτσι θα διευκολυνθεί η ασφαλής κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων στη διασταύρωση, με συνέπεια την ασφάλεια των οδηγών, επιβατών των οχημάτων και των πεζών.

Με τις ενέργειες των προαναφερομένων συντάχθηκα με αναφορές μου, στις 21-6-2017 και 25-10-2917, που κατατίθενται παρακάτω, προς τον αρμόδιο Υπουργό, συμβάλλοντας έτσι στο τελικό αποτέλεσμα.

¨Όσον αφορά την Αρχαία Σικυώνα δεν νομίζω ότι χρειάζονται επεξηγήσεις, γιατί αφορά τους Αρχαιολογικούς Χώρους, το Αρχαίο Θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Σικυώνας και το Υπουργείο σας πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον στις κατασκευές των παράλληλων δρόμων και κόμβων που οδηγούν στην Αρχαία Σικυώνα.

Όσον αφορά τη Τοπική Κοινότητα Μουλκίου σας ενημερώνω ότι πρόκειται για κωμόπολη και όχι για Κοινότητα, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό [2.000 κάτοικοι περίπου] από το σύνολο των [36] Τ.Κ. του Δήμου Σικυωνίων.

Καταθέτω την άποψή μου, διερμηνεύοντας τη γνώμη και τα συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής, ο κόμβος και ακολούθως ο στενός δρόμος, που κατασκευάζονται πλησίον των διοδίων-συνημμένο φωτογραφικό υλικό- δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν, με πλήρη ασφάλεια τα αυτοκίνητα, οδηγούς και επιβάτες, καθώς και τους πεζούς που κινούνται στον κόμβο και τους παράλληλους δρόμους.

Πρόκειται για μια πολύ πρόχειρη κατασκευή και δυστυχώς, αν δεν αλλάξετε τον τρόπο κατασκευής του κόμβου τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά σε κάθε περίπτωση.

Η μόνη ασφαλής λύση, που έπρεπε να είχατε προκρίνει, είναι η κατασκευή κυκλικού κόμβου, σαν αυτούς που έχετε κατασκευάσει στις εισόδους και εξόδους της πόλης του Κιάτου. Κατ αυτόν και μόνο τον τρόπο θα υπάρξει ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων με ασφάλεια των οδηγών και επιβατών καθώς και των διερχομένων πεζή τον κόμβο.

Ν. Ζαχαρόπουλος
πρώην αντιδήμαρχος δήμου Σικυωνίων