Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι στη Νέα Πέραμο – Ποτάμι η Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορινθου (pics+video)

Σε «ποτάμι» έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί και δύο νεκροί!

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή όπου τουλάχιστον τρεις γυναίκες παραμένουν εγκλωβισμένες. Τα σχολεία της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Κλειστή η Νέα και η παλιά Εθνική Οδός

Τα νερά που έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο, έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Για να μην κινδυνέψουν οδηγοί η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δύο σημεία στο ρεύμα προς Κόρινθο και σε ένα ακόμη στο ρεύμα προς Αθήνα, εκτρέποντας την κυκλοφορία προς τους παραδρόμους.

Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται στο 15ο χιλιόμετρο και στο 21ο χιλιόμετρο σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο δρόμος έχει κοπεί κυριολεκτικά στη μέση. Τα νερά έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο 39ο χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμό οδηγών και απάντλησης υδάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=ve-ZvmTGuu0