Πλήκτρα και … ρότορες!

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Goethe – Institut διοργανώνει συναυλία την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe – Institut (Ομήρου 14 – 16, τηλ: 210 3661000)

Soloists and not only – Πλήκτρα και ρότορες

Η Μαρία Μοσχίδου στο πιάνο και ο Γρηγόρης Ασωνίτης στο κόρνο παρουσιάζουν έργα των:

Joseph Rheinberger, Κωνσταντίνου Ι. Φλεριανού,

Ιάκωβου Κονιτόπουλου, Γιάννη Δροσίτη, Άλκη Παπαδόπουλου.

Είσοδος ελεύθερη

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

«Τον λόγον τώρα ας έχουν οι Ποιητές»

Το ποίημα που συγκινεί και εμπνέει τον συνθέτη…

Το ποίημα του γιατρού μας, Σπαρτιάτη και ποιητή Παναγιώτη Παπαλεξανδράκου, γραμμένο «Εν Μονεμπασία 14/8/2015 «Παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», έρχεται «Ως πολύκαρπος ελαία» τη μέρα της γιορτής της Μουσικής 22 Ιουνίου 2016 (από το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Σπάρτης), στα χέρια του Κώστα Φλεριανού, συνθέτη, καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών και μέλους της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, και παίρνει μιαν άλλη μορφή.

Γράφει ο ποιητής: …Για να ανοίξει Ανάστασης δρόμος… απαιτήστε σιωπή… Έτσι και τώρα.. ήλθε η ύστατη ώρα το «λάλον το ύδωρ» φωνάζει… για να’λθει η Ελπίδα, ένας ο δρόμος, τον λόγο να πάρουν μόνο οι Ποιητές…

Π.Α.Π.

Γράφει ο συνθέτης: Το ‘’ΞΕΚΙΝΗΜΑ’’, γράφτηκε τον Οκτώβριο του 2016, για την Μαρία Μοσχίδου και τον Γρηγόρη Ασωνίτη που το ερμηνεύουν στην αποψινή συναυλία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Το έργο είναι εμπνευσμένο, από το ποίημα του Παναγιώτη Παπαλεξανδράκου: ‘Τον λόγον τώρα ας έχουν οι ποιητές’’. Είναι ένα έργο χωρισμένο σε τρία μέρη, που παίζονται συνέχεια, σαν ένα, δηλώνοντας ότι στο νέο ξεκίνημα δεν θα πρέπει να υπάρχουν διακοπές.

Κ.Ι.Φ

Είμαι περήφανη και εύχομαι καλή επιτυχία

Κυριακή Χελιώτη