Πελοπόννησος | Καταιγίδες, χαλάζι, απάντληση υδάτων και ζημιές στις καλλιέργειες

Έντονη κακοκαιρία έπληξε χθες τη Μεσσηνία, καθώς στους Γαργαλιάνους σημειώθηκε χαλαζόπτωση, με την Τριφυλία να δοκιμάζεται από ανεμοστρόβιλο. Ισχυρές καταιγίδες προέκυψαν και στην Κυπαρισσία και το Μελιγαλά, ενώ το χαλάζι έβαλε σε μπελάδες και τη Μεσσήνη. Μεγάλες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες των παραγωγών.

Την ίδια ώρα, εκχιονιστικό μηχάνημα επιστρατεύτηκε για να τον καθαρισμό από το χαλάζι του αυτοκινητοδρόμου Μορέας, αλλά και τη σήραγγας στο Αρτεμίσιο.

Η βόρεια πλευρά του Άργους δεν εξαιρέθηκε της κακοκαιρίας, καθώς Κουτσοπόδι, Φίχτια και Λυρκεία είδαν την ελαιοπαραγωγή και τα εσπεριδοειδή να παραδίνονται στο έλεος της χαλαζόπτωσης.

Παρέμβαση Τατούλη

Εντολή για άμεση καταγραφή των μεγάλων καταστροφών στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα από τη χαλαζόπτωση έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Εντολή για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Ήδη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, ώστε άμεσα οι επόπτες του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές και να οριοθετηθούν οι περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές.

Στην Αχαϊα η κακοκαιρία έκανε αισθητή την παρουσία της, καθώς το Ρίο άσπρισε από το χαλάζι! Αντίστοιχο σκηνικό και στο Χελμό, ο οποίος ντύθηκε στα λευκά. Ο δρόμος πριν τον Άγιο Νικόλαο είχε περίπου 2cm χαλάζι .

Λόγω κακοκαιρίας, πολυάριθμα είναι τα προβλήματα που σημειώθηκαν τα χθες ξημερώματα στην Ηλεία, καθώς στον Πύργο προέκυψαν κατολισθήσεις στους δρόμους, ενώ το ρέμα που βρίσκεται στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η εθνική οδός και να διακοπεί η κυκλοφορία. Τέλος, έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Κρέστενα, τα Μακρίσια και την Αμαλιάδα, με τις καλλιέργειες να υφίστανται ζημιές.