Παραίτηση Παυλή και παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Σμυρνιώτης

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, κατά του νυν Δημάρχου, Δημήτρη Παυλή, σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι δεν απαντά «για δημοσιεύματα με δικές του συναλλαγές που προσβάλλουν τον Δήμο Τρίπολης» και τον κάλεσε άμεσα να απαντήσει νομικά σε όσα γράφονται και να μην λέει ότι πρόκειται για προσωπικές του υποθέσεις.

Επίσης, μίλησε για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην ΚΕΔΗΤ, κάνοντας λόγο για «φούμαρα» της δημοτικής αρχής, όσον αφορά τον έλεγχο που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. «Για την ΚΕΔΗΤ έχουμε κάνει μηνυτήρια αναφορά και έχουμε καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη σε νομικό επίπεδο. Η ΚΕΔΗΤ ήταν υποχρεωμένη να καταθέσει τριμηνιαίες καταστάσεις στο οικονομικό παρατηρητήριο και στην στατιστική αρχή και δεν έχει γίνει από το Σεπτέμβριο του 2014. Αυτή είναι παράβαση καθήκοντος του Δημάρχου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση οφείλει να εφαρμόσει το νόμο. Προβλέπονται τρεις έως έξι μήνες αργία. Ας το κάνει ο κ. Παναγιωτόπουλος.»

Ενώ, έκανε αναφορά και στις 200.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολογισμός.
Μάλιστα είπε ότι αν στο επόμενο συμβούλιο δεν έρθει απολογισμός για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, θα πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελικέ αρχές.

Κάλεσε δε πάλι τον Δημήτρη Παυλή να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου και «να πάμε με άλλο πρόσωπο στη Δημαρχία, μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Να παραιτηθεί τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί το θέμα του».
«Δεν διοικεί καποδιστριακή κοινότητα, αλλά ένα μεγάλο δήμο» είπε για τον κ. Παυλή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ

«Οι μετρήσεις που κάναμε εμείς είναι εδώ. Οι δικοί του εργολάβοι στοίχισαν τέσσερις φορές περισσότερο με απευθείας ανάθεση, έχει τσακωθεί με την έννοια του διαγωνισμού» είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης, για να απαντήσει στις κατηγορίες του Δημάρχου ότι δεν στάλθηκαν λογαριασμούς τα τελευταία 5 χρόνια. «Δεν έχει καμία όρεξη ο κόσμος να πληρώνει για τις απευθείας αναθέσεις του κ. Παυλή».

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι κατάθεσε σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ένα έγγραφο για την κατάσταση που επικρατεί στον Άγιο Βλάση. Τα σκουπίδια- είπε- ότι έχουν μπει στο δάσος και ότι νομοτελειακά το καλοκαίρι πιθανώς να θρηνήσουμε απώλεια μεγάλου όγκου του όρους του Μαινάλου.

«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ»

Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα και στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019.

kalimera-arkadia.gr