Πάτρα | Νέος γραμμικός επιταχυντής, δωρεά του Ιδρύματος Στ.Νιάρχος

Ένας υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής εγκαθίσταται αυτές τις ημέρες στο Περιφερειακό γενικό νοσοκομείο Πατρών. Η θετική αυτή εξέλιξη που αφορά κυρίως τους ογκολογικούς ασθενείς έρχεται να εξυπηρετήσει όλους εκείνους που αναγκάζονταν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για μια εξέταση. Η απόκτηση του πανάκριβου ιατρικού μηχανήματος, πιστώνεται ως επιτυχία και στο ογκολόγο – ακττινοθεραπευτή, υπεύθυνο της σχετικής μονάδας του νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρη Καρδαμάκη.

Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», συμβάλλοντας στη θεραπεία του καρκίνου, προχώρησε στην αντικατάσταση επτά παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών με 7 υπερσύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας τα οποία προωθούνται σε ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Μεταξύ αυτών και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο γραμμικός επιταχυντής ήδη εγκαθίσταται στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου και εκτιμάται πως εως το καλοκαίρι θα είναι πλήρως λειτουργικός για να εξυπηρετήσει στις ιατρικές εξετάσεις των ασθενών.

Ο νέος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής, θα εκσυγχρονίσει τη λειτουργία της Μονάδας ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της θεραπείας των ασθενών.

Να αναφέρουμε πως μέχρι σήμερα όσοι ήθελαν να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση αναγκάζονταν να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Γιάννης Πομώνης