Ολομέτωπη επίθεση αγροτών στο γραφείο του Σ.Αραχωβίτη στη Σπάρτη (video)

Ξαφνική επίσκεψη των αγροτικών συλλόγων Δήμου Ευρωτα και Αν.Μάνης στα γραφεία του Συριζα στην Σπάρτη όπου επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα 6 Φλεβάρη αντιπροσωπεία των συλλόγων Αν. Μάνης και Ευρώτα επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη. Η επίσκεψή μας ήταν “απρόσκλητη” αλλά και “απρόσμενη”. Ο λόγος ήταν απλός. Μάθαμε ότι ο κ. Αραχωβίτης θα είχε συνάντηση με ΚΑΠΟΙΟΥΣ εκπροσώπους (Εμπορικός Σύλλογος,ΟΕΒΕ, Επιμελητήριο) . Η συνάντηση δεν ήταν ανοικτή και δεν ήταν δημοσιοποιημένη. Βλέποντας δε τους ανθρώπους που πρόσφατα μόλις χθες ήταν μαζί μας στη απεργιακή κινητοποίηση της Σπάρτης να συσκέπτονται εν κρυπτώ έχοντας αποκλείσει όχι μόνο τους αγρότες αλλά και άλλους κλάδους αναρωτηθήκαμε ή ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ; πλέον ΕΠΙ ΤΑΣ.
Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση γιατί η αγανάκτησή μας είναι μεγάλη αφού βλέπουμε ότι δεν εννοούν να καταλάβουν. Να καταλάβουν οτι ο ΟΓΑ πρέπει να μείνει αυτόνομος και δεν αντέχουμε άλλους φόρους όπως και να ονομάζονται. Εξηγήσαμε στον κ Αραχωβίτη ότι πρέπει να αποσύρει η Κυβέρνηση όλες τις προτάσεις της και τον ενημερώσαμε ότι αν συνεχίσουν να κρατάνε αυτή τη στάση η κινητοποιήσεις μας απο Δευτέρα θα κλιμακωθούν και πλέον η ευθύνη είναι όλη δικιά τους. Μας απαντήθηκε ότι θα βγουν βελτιωμένες εκδοχές. Η υπομονή μας τέλειωσε και δεν δεχόμαστε παζάρια. ΑφΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!!!! ΑΚΟΥΤΕΕΕ ;
Παράλληλα στις 12:00 έγινε Πανελλαδική συνάντηση στη Βέροια με πλήθος αντιπροσωπιών αγροτικών συλλόγων και μπλόκων . Εμείς συμμετείχαμε με ηλεκτρονικά μέσα ( Skype) . Η απόφαση ήταν ενωτική και τα αιτήματα πλέον όλων των αγροτών συγκλίνουν. Αύριο στην Νίκαια θα παρευρίσκονται όλοι όπου και θα ολοκληρωθούν οι τελικές θέσεις οι οποίες θα παραδοθούν στην κυβέρνηση. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ!!!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΕΥΡΩΤΑ και Αν. ΜΑΝΗΣ

Επικράτησε μεγάλη ένταση όπως θα δείτε και στο σχετικό link:

Δείτε το video εδώ:

Αγρότες στο γραφείο Αραχωβίτη στη Σπάρτη

Οι αγρότες στη συνέχεια αποχώρησαν για τα μπλόκα. Σε δηλώσεις του για το επεισόδιο ο βουλευτής επισήμανε: «Σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη είχαμε συνάντηση, ύστερα από πρόσκληση που τους κάναμε, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Λακωνίας, επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εισέβαλε στα γραφεία μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι με έντονο τρόπο εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ασφαλιστικού και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί δεν είχαν κληθεί. Τους απάντησα ότι μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε. Κατόπιν αυτών οι αγρότες αποχώρησαν και η συζήτηση με τους επαγγελματο-βιοτέχνες και τους εμπόρους συνεχίστηκε κανονικά».

«Τους απάντησα ότι μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε» σχολίασε ο βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη είχαμε συνάντηση, ύστερα από πρόσκληση που τους κάναμε, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Λακωνίας, επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εισέβαλε στα γραφεία μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι με έντονο τρόπο εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ασφαλιστικού και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί δεν είχαν κληθεί. Τους απάντησα ότι μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε. Κατόπιν αυτών οι αγρότες αποχώρησαν και η συζήτηση με τους επαγγελματο-βιοτέχνες και τους εμπόρους συνεχίστηκε κανονικά» δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης.