Οι επισκέπτες της Costa Navarino μαζεύουν … ελιες!

Η Costa Navarino και τα πολυβραβευμένα προϊόντα Navarino Icons γιορτάζουν την περίοδο ελαιοσυγκομιδής, προσφέροντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να μαζέψει ελιές, να γευτεί αυθεντικές γεύσεις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ντόπιους ελαιώνες, να συμμετέχει σε γευσιγνωσία ελαιολάδου κ.ά.

Πιο αναλυτικά, η Costa Navarino, ως προορισμός αειφόρου ανάπτυξης, καλωσορίζει τη φετινή περίοδο της ελαιοσυγκομιδής με μια ποικιλία από αυθεντικές εμπειρίες που γιορτάζουν την πλούσια γαστρονομία της περιοχής και προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ποικιλία των παραδοσιακών προϊόντων διατροφής Navarino Icons. Αλλωστε το ήπιο κλίμα και οι ηλιόλουστες ημέρες είναι η κατάλληλη περίοδος για να εξερευνήσει κανείς την Costa Navarino μέσω μιας συναρπαστικής γαστρονομικής εμπειρίας, διαμένοντας στο “The Westin Resort Costa Navarino”.

Ετσι, όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν την Costa Navarino την περίοδο αυτή, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυθεντικές δραστηριότητες, άρρηκτα συνδεδεμένες με το παρελθόν αλλά και το παρόν της περιοχής, όπως: Συμμετοχή στη συγκομιδή της ελιάς με τον παραδοσιακό τρόπο, που αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των Μεσσηνίων εδώ και αιώνες. Η εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια της Costa Navarino, παρασκευασμένο με φρέσκα και αγνά υλικά, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο των Navarino Icons από τους ελαιώνες της περιοχής. Γευσιγνωσία ελαιολάδου και μύηση από τους ειδικούς στις διάφορες ποικιλίες και στις ευεργετικές ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Μεσσηνίας -το γνωστό από τον Ομηρο και ως «χρυσό υγρό»- που θεωρείται από τους γνώστες και λάτρεις του καλού φαγητού ως το καλύτερο παγκοσμίως. Ή ένα μάθημα παραδοσιακής μεσσηνιακής μαγειρικής από γυναίκες της περιοχής, που ολοκληρώνεται με ένα πλήρες γεύμα.

Μάλιστα όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην προετοιμασία του γεύματος χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και τοπικές συνταγές της Πελοποννήσου, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Εν ολίγοις, προσφέρεται στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία βαθύτερης γνωριμίας με την περιοχή της Μεσσηνίας, τα γαστρονομικά της έθιμα και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό της.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο www.costanavarino.com.