Οδηγός λεωφορείου έσωσε τους επιβάτες στο δρομολόγιο προς Πάτρα (video)

Η άμεση αντίδραση του οδηγού να σπάσει το τζάμι του παραθύρου του λεωφορείου, όταν είδε ότι ο χείμαρρος πρόκειται να παρασύρει το όχημα, ήταν αυτή που έσωσε τους επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας που ταξίδευαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, από την Αθήνα στην Πάτρα.

Ο Διονύσης Παπουτσής, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Ανδρέας Μανωλόπουλος, αλλά και τα στελέχη της εταιρείας, φέρθηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, κατορθώνοντας να σώσει τους 15 επιβάτες του λεωφορείου του, όταν αυτό περικυκλώθηκε από τα ορμητικά νερά , στο ύψος του Θριασίου, στην Αθηνών Κορίνθου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν επιβάτες σε αθηναϊκά μέσα, μιλώντας εκεί για την περιπέτεια τους, τα νερά ξεκίνησαν να παρασέρνουν το λεωφορείο και σιγά – σιγά έβλεπαν την στάθμη τους να ανεβαίνει.

Αν έμειναν λίγο ακόμα μέσα στο λεωφορείο, μάλλον θα κινδύνευαν να πνιγούν. Ο Διονύσης Παπουτσής, παρά το γεγονός ότι ούτε και αυτός θα πίστευε ποτέ ότι θα αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, αντέδρασε με ψυχραιμία.

Έσπασε τα τζάμι του παραθύρου του λεωφορείου και στη συνέχεια οι επιβάτες με την βοήθεια των ανδρών της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να περάσουν με ασφάλεια πέρα από τα νερά του χειμάρρου.

Ο οδηγός ακολούθησε ακριβώς τους κανόνες διάσωσης σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Λίγο αργότερα και αφού οι επιβάτες είχαν βγει σώοι το λεωφορείο παρασύρθηκε από τα νερά και σφήνωσε κάτω από τη γέφυρα και σκεπάστηκε από νερά, ύψους τριών μέτρων. Διαφορετικά μπορεί να μιλούσαμε για περισσότερους νεκρούς αυτή τη στιγμή…

patrasevets.gr