ΝΟΔΕ Λακωνίας! Παραδόθηκε το Λεύκτρο – Σπάρτη | Περιμένουμε Μουσείο, Σκούρα – Πυρί, λιμάνι Γυθείου

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος ΛΕΥΚΤΡΟ – ΣΠΑΡΤΗ μετά από τα εγκαίνια που έγιναν από τον αρμόδιο υπουργό μεταφορών, υποδομών και δικτύων στα ΣΕΑ Πελλάνας, κ. Σπίρτζη Χρήστο.
Δεν περιμέναμε βέβαια, να αναφέρουν οι κυβερνητικοί παράγοντες ότι το έργο Σχεδιάστηκε, Προγραμματίστηκε και Συμβασιοποιήθηκε επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά και ότι επί ένα χρόνο η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν έφερε στη βουλή την αναθεωρημένη σύμβαση για κύρωση, προκαλώντας επιπλέον κόστος και χρόνο, στο συγκεκριμένο αυτό έργο.

Το έργο ήταν έτοιμο από τα τέλη του 2014 καθώς και σύμβαση η οποία είχε κατατεθεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ζήτησε επιπλέον στοιχεία.

Με τη γνωστή “ταχύτητά της” η Κυβέρνηση χωρίς να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, όπως αντίθετα έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το οδήγησε σε σημαντική καθυστέρηση, που είχε ως αποτέλεσμα να εκδώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο θετική απόφαση το καλοκαίρι του 2015.
Τελικά η σύμβαση κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον Δεκέμβριο του 2015.

Συνεπώς η Κυβέρνηση αντί να επαίρεται και να θριαμβολογεί για την παράδοση ενός έργου που δεν υλοποίησε η ίδια αλλά οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να απολογηθεί για την καθυστέρηση παράδοσής του.

Το μόνο που διαχειρίστηκε η παρούσα Κυβέρνηση, είναι η καθυστέρηση στην παράδοση του έργου και η αύξηση του κόστους της αποπεράτωσής του, με πρόσθετη χρηματοδότηση.

Το έργο είναι σημαντικό για τη σύνδεση της Σπάρτης με τον άξονα Κόρινθος – Καλαμάτα, διότι επιτέλους αίρει την επί πολλά χρόνια αδικία να στερείται δηλαδή η Σπάρτη και ολόκληρη η Λακωνία, ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου που θα την συνδέει με τον κεντρικό άξονα της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην ασφάλεια και στην ταχύτητα της μετακίνησης των πολιτών της περιοχής, όσο και στην ανάπτυξη του νομού σε όλους τους τομείς με σημαντικότερους τον Τουρισμό, την Εμπορική δραστηριότητα και την δημιουργία νέων επενδύσεων.

Μετά τον σημαντικό αυτόν οδικό άξονα που εγκαινιάστηκε, αναμένουμε την ολοκλήρωση της περιμετρικής ΣΚΟΥΡΑΣ – ΠΥΡΙ, την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι του Γυθείου, για να πάρει σάρκα και οστά επιτέλους και η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης.

Γιατί η Λακωνία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, σύμφωνο με το ένδοξο παρελθόν της.

Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε