Νεαροί σάρωναν … τα πάντα στο πέρασμά τους!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δέκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (28.9.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο 17χρονοι ημεδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εκβίαση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 18, 19, 17 , 17 ετών και ανήλικο, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, οι τρεις 17χρονοι, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δίκυκλο όχημα ημεδαπής, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν οι δύο από αυτούς.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πρόκυψε ότι ο ανήλικος, οι 4 17χρονοι, ο 18χρονος και ο 19χρονος, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 28.3.2016 έως και την 27.9.2016, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, είχαν ακόμη διαπράξει:

• Πέντε κλοπές σε βάρος τριών ημεδαπών και δύο αλλοδαπών, αντίστοιχα.

• Δύο κλοπές σε όχημα και μία κλοπή σε οικία.

• Μία κλοπή οχήματος, ενώ στη συνέχεια, απαίτησαν εκβιαστικά χρήματα από φιλικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη του οχήματος, προκειμένου να του επιστρέψουν εργαλεία και μηχανήματα, που είχαν αφαιρέσει, από το εσωτερικό του οχήματος.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά αντικείμενα, εργαλεία και μηχανήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -13.900- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ το ανωτέρω αφαιρεθέν όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.