Μπλακ άουτ και στην Ηλεία! Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο όλοι μαζί οι σύλλογοι, οι φορείς και τα σωματεία της Αμαλιάδας συμμετέχοντας μαζικά στην Πανελλαδική Γενική Απεργία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Με «εφαλτήριο» το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση, όπου θα γίνουν οι χαιρετισμοί και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αμαλιάδας, με κατάληξη το Δημαρχείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινή, η κινητοποίηση θα κορυφωθεί στο μπλόκο των αγροτών της Μαραθιάς με κατάληψη του οδοστρώματος και διαδήλωση των αιτημάτων στο σημείο!
Πρώτος, δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος είπε: «Στις 9 το πρωί ξεκινάμε με την προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας. Ακολουθεί πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στη δημαρχείο και από εκεί οργανωμένα, καταλήγουμε στον κόμβο της Μαραθιάς όπου θα γίνει κατάληψη και κλείσιμο της Εθνικής Οδού μαζί με τους αγρότες».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης είπε: «Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016: Ή βουλιάζουμε με τη συμμετοχή μας την πόλη μας στις 10:30 ή μας βουλιάζουν όλους μαζί. Συμμετέχουμε όλοι μας στον γενικό ξεσηκωμό της Πέμπτης κατά του εκτρωματικού προσχεδίου για το Νέο Ασφαλιστικό – Φορολογικό, που ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος και η παρέα του το βάφτισαν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και καλούμε όλους τους γιατρούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους επιστημονικούς φορείς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και μισθωτούς να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στις 9 το πρωί».
Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος είπε: Οι αγρότες αυτή τη στιγμή μάχονται όλοι μαζί για τα προβλήματα και για το μέλλον τους. Όλοι μαζί την Πέμπτη, ενωμένοι σαν γροθιά, διεκδικούμε την ακύρωση του ασφαλιστικού και του φορολογικού. Πρέπει όλοι, στις 9 το πρωί, να βρισκόμαστε στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και μετά να πάμε στη Μαραθιά να τους στείλουμε ένα μήνυμα έτσι ώστε να μην περάσει το ασφαλιστικό και το ασφαλιστικό. Εάν αυτά τα δύο περάσουν, τα παιδιά μας δεν θα έχουν μέλλον, η Ελλάδα δεν θα έχει μέλλον. Οι αγρότες σας δείχνουν το δρόμο, είναι ενωμένοι, δεν υποχωρούμε. Θα καθίσουμε στους δρόμους όσο καιρό χρειαστεί».
Στο δικό της κάλεσμα η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσσα Παναγιωτάρα είπε: «Σήμερα είμαστε όλοι εδώ μαζί, σαν μια γροθιά, για να διεκδικήσουμε την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού. Όλοι μαζί την Πέμπτη στους δρόμους, όλοι στη γενική απεργία γιατί όλοι υποφέρουμε και όλοι πρέπει να κινητοποιηθούμε. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι: Ελάτε όλοι μαζί στους δρόμους. Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτό το νόμο λαιμητόμο με εφαλτήριο, στις 9 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο». 
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Κυπρούλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το σχέδιο νόμου που έρχεται για το Ασφαλιστικό δεν θίγει μονάχα τους δικηγόρους αλλά όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι ταφόπλακα και για το δικό μας επάγγελμα αλλά και για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες κ.α. Όλοι μαζί λοιπόν πρέπει να δώσουμε τη μάχη, ώστε το ασφαλιστικό αυτό να μην περάσει».
Κάλεσμα στον εμπορικό κόσμο να «παγώσει» αύριο η αγορά έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης τονίζοντας: «Καλούμε τον εμπορικό κόσμο την πόλης να κρατήσει κλειστά την Πέμπτη τα καταστήματά του και να βρεθούν όλοι, στις 9 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο για να ξεκινήσουμε την πορεία μας στο κέντρο της πόλης. Ο κόσμος να μην πάει σε κανένα μαγαζί και σε κανένα πολυκατάστημα. Την Πέμπτη να μην εισπράξει το Ελληνικό κράτος ούτε ένα ευρώ».
Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΟΕΒΕ ν. Ηλείας κ. Γιώργος Μαρκεσίνης είπε: «Είμαστε αντίθετοι με το προσχέδιο του ασφαλιστικού το οποίο δεν ήρθε ποτέ για διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας και είναι καταστροφικό για όλους τους εργαζομένους. Η άμεση απόσυρσή του είναι επιτακτική».
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος είπε: «Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείτε από την κυβέρνηση και στοχεύει στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων και την ιδιωτικοποίηση των περιουσιών των ΟΤΑ».