Λακωνία | Τι γίνεται με τα κενά στην εκπαίδευση;

Πριν λιγο ενημερωθηκαμε απο τον αιρετο στο ΠΥΣΠΕ Λακωνιας οτι τα κενα που του εδωσε η διοικηση ειναι 17 κενα στην παραλληλη στηριξη (13 στα δημοτικα και 4 στα νηπιαγωγεια-πληρους ωραριου) και 5 στο ειδικο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως καταλαβαίνετε τα κενά που προσδιορίζει η διοικηση δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που προσδιοριζουμε εμεις συμφωνα με τις θεσεις του κλαδου.

Πιο συγκεκριμενα, ζηταμε 20 υπευθυνους δασκαλους για τα ολοημερα τμηματα. Πραγματι με τη δημοσιοποιηση αυτη καταφεραμε να υπαρχει στο 6/θ δημοτικο σχολειο Αγ.Δημητριου-Νιατων υπευθυνος εκπαιδευτικος ολοημερου τμηματος.Βεβαια παραμενει το αιτημα για την επαναφορα του επιδοματος θεσης ευθυνης(υποδιευθυντης ολοημερου τμηματος).

Απαιτουμε 10 θεσεις δασκαλων στα παλια ΕΑΕΠ που καταργηθηκαν ,δηλαδή υπολογιζει η διοικηση 13 οργανικες θεσεις στα 12/θ σχολεια και οχι 14 θεσεις εκπαιδευτικων που ηταν πριν.
Απαιτουμε μια θεση εκπαιδευτικου πληρους ωραριου για παραλληλη στηριξη σε Δημοτικο σχολειο της περιφερειας Μολαων, διοτι η διοικηση θελει με τα περισσευματα ωρων(6 ωρες) να προσφερει εκπαιδευτικη παρεμβαση(παραλληλη στηριξη) σε μαθητη που χρειαζεται 24 ωρες παραλληλη στηριξη.Ο διευθυντης ΠΕ Λακωνιας δεν εχασε ευκαιρια ,χωρις ο γονιος να συνηγορει στη μορφωτικη υποβαθμιση του παιδιου του, δε δηλωνει κενο παραλληλης στηριξης στο ΥΠΠΕΘ σε δημοτικο Σχολειο της περιφερειας Μολαων.Ετσι διεκδικουμε 18 κενα στην παραλληλη στηριξη και οχι 17!

Ωρες σιτισης:Υπολογισμος ωρων σιτισης σε ολους τους εκπαιδευτικους .Ειναι πολυ σημαντικο να εφαρμοστει στην πραξη εστω και αν δεν εγκρινονται τα προγραμματα απο τους σχολικους συμβουλους. Ο νομος 1566/1985 ειναι ισχυροτερος της υπουργικης αποφασης Φιλη.Πιο συγκεκριμενα ,δεν μπορει να παρευρισκεται στην ωρα σιτισης ο εκπαιδευτικος και να μη του προσμετραται ως διδακτικη ωρα .Ετσι εχουμε πολλες περιπτωσεις σχολικων μονάδων στο ΠΥΣΠΕ Λακωνιας που τα ολοημερα τμηματα λειτουργουν την ωρα της σιτισης με πανω απο 27 μαθητες και το τμημα χωριζεται

ομως η διδακτικη ωρα υπολογιζεται ΜΟΝΟ στον ενα εκπαιδευτικο! Αν δεν ειναι εργασιακος μεσαιωνας αυτος τι ειναι???

Εκπαιδευτικους ειδικοτητων :Οι ωρες τους ειτε εχουν καλυφθει απο τους δασκαλους(στη λογικη του διαιρει και βασιλευε απο ΥΠΠΕΘ), ειτε δε γνωστοποιουνται απο τη διοικηση στο ΥΠΠΕΘ
με αποτελεσμα να προσλαμβανονται οι εκπαιδευτικοι ειδικοτητων ως μειωμενου ωραριου ΜΕ ΜΑΞΙΜΟΥΜ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ και οχι ως πληρους ωραριου.

Απαιτουμε την εναρξη τμηματων ενισχυτικης διδασκαλιας,τμηματων υποδοχης,πρωινης ζωνης,ενισχυσης γλωσσομαθειας,συσταση οργανικων θεσεων για ολους τους κλαδους σε καθε σχολικη μοναδα και οι οργανικες θεσεις να προτεινονται απο τους συλλογους εκπαιδευτικων και οχι αυθαιρετα απο τη διοικηση προς ΥΠΠΕΘ,να δοθουν οι περιπου 2000 οργανικες θεσεις ειδικοτητων στους εκπαιδευτικους που εκκρεμουν.

Απαιτουμε να καλυφθει το κενο στο τμημα ενταξης του δημοτικου σχολειου Ασωπου.

Απαιτουμε η διοικηση να δημοσιοποιει ολα τα κενα στους εκπαιδευτικους που προσλαμβανονται απο το ΥΠΠΕΘ,το ΠΥΣΠΕ να εξεταζει βελτιωσεις θεσεων εκπαιδευτικων και οι εκπαιδευτικοι να επιλεγουν τη σχολικη μοναδα τοποθετησης και διαθεσης τους και οχι η διοικηση να μη λαμβανει υποψη τη δηλωση προτιμησης σχολικων μοναδων του εκπαιδευτικου.

Αγωνιζομαστε για την καταργηση του εναιου τυπου ολοημερου δημοτικου και νηπιαγωγειου που καταργει χιλιαδες θεσεις εργασιας εκπαιδευτικων ,πληττει τα μορφωτικα δικαιωματα εκπαιδευτικων.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

ΕΙΔΑΛΛΩΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ.

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Παρέμβαση Λακωνίας – Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπείρωσης ΠΕ