Κορινθία | Ληστείες, κλοπές, σωματική βία και … πιστόλια

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία  περίπτωση ληστείας σε οικία ημεδαπών, που είχε γίνει την 6.3.2016, στην Κόρινθο Κορινθίας.
Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 31 και 39 ετών αντίστοιχα, από τους οποίους ο 22χρονος και ο 39χρονος, βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στο κατάστημα κράτησης Ναυπλίου, για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, την 6.3.2016 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, όπου βρίσκονταν με τους δύο γιούς της, ηλικίας 49 και 46 ετών, αντίστοιχα και με την απειλή πιστολιού και αιχμηρών αντικειμένων (κασαβιδιών), τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 24.12.2013, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 31χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για απόπειρα κλοπής.