Η1Ν1 στη Μεσσηνία: Αναμένουν το αποτέλεσμα της νεκροψίας για τον 52χρονο

Η νεκροτομή που έγινε στην Κόρινθο, το αποτέλεσμα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν ο 52χρονος από τη Χώρα πέθανε από τη γρίπη Η1Ν1.

Στο μεταξύ, τρία νεαρά άτομα, ηλικίας 43, 39 και 38 χρονών, δύο άνδρες και μία γυναίκα, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας με γρίπη Η1Ν1.
Αυτά σημείωσε χθες, στην “Ε” ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.
Για τον άτυχο άνδρα από τη Χώρα παρατήρησε ότι δεν υπάρχει σαφή αιτία του θανάτου του και την απάντηση θα δώσει η νεκροτομή που έγινε στην Κόρινθο, το αποτέλεσμα της οποίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο 52χρονος εισήλθε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα γρίπης και κατά τη διενέργεια των εξετάσεων έχασε τη ζωή του ξαφνικά, πριν οι γιατροί προλάβουν να κάνουν τη διάγνωση και να του παράσχουν την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν.
Για τους τρεις που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ με Η1Ν1, ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε πως «είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά υπό έλεγχο». Εκείνο που προξενεί εντύπωση και προβληματίζει τους γιατρούς είναι το νεαρό της ηλικίας των ασθενών και το γεγονός πως πριν νοσήσουν, δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Θετική, ευτυχώς, ήταν η εξέλιξη για δύο ακόμα νέους ανθρώπους, 38 και 36 χρόνων, που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ με γρίπη Η1Ν1, αλλά έγιναν καλά και πήραν εξιτήριο. Για τα δύο αυτά άτομα ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος, καθώς είχαν ιατρικό ιστορικό, λόγω παχυσαρκίας το ένα και σακχαρώδη διαβήτη το άλλο.
Αυτά είναι τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα με γρίπη Η1Ν1, όπως μας διαβεβαίωσε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας. Μας ενημέρωσε, ακόμα, ότι με συμπτώματα απλής γρίπης νοσηλεύονται άτομα στις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου.

Γιάννης Σινάπης