Η αρνητική μοναδικότητα του 6ου Δημοτικού Σπάρτης

Έκλεισαν ήδη 30 ολόκληρα χρόνια από τότε που, στα 1986, τέθηκε (για πρώτη φορά) από τους κατοίκους Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης, την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, το αίτημα της ίδρυσης και ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Η περίπτωση αυτή αποτελεί μιαν αρνητική μοναδικότητα στον ελλαδικό χώρο κατά τη νεότερη ιστορία, αφού δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, ένα σχολείο, δηλαδή, ιδρυμένο από το υπουργείο, με οικόπεδο αγορασμένο για το σκοπό αυτό, ένα σχολείο που ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά του, να καθυστερεί 30 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να υλοποιηθεί!!!

Οι κάτοικοι της περιοχής Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης, που στερούνται σχολείου κι έχουν αγωνιστεί ανυποχώρητα επί 30 χρόνια για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου, καλούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Σπάρτης να υλοποιήσουν την προγραμματική συμφωνία που συνυπέγραψαν για την ανέγερση του εν λόγω σχολείου, μέσα στις τακτές προθεσμίες που προβλέπονται από τη συμφωνία αυτή.

Διαφορετικά, ο κίνδυνος για οριστική κατάργηση του σχολείου από την πολιτεία παραμένει πιο ορατός από ποτέ.

Η επιτροπή κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» προς τους αρμοδίους δεδομένου ότι ήδη έχει γίνει 5μηνη υπέρβαση της 18μηνης προθεσμίας για την ανάθεση της μελέτης του έργου κι ακόμα αυτή εκκρεμεί!

Ο αγώνας συνεχίζεται

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ