Εφυγε η νέα άσφαλτος που έπεσε το φθινόπωρο στο δρόμο της Μάνης

Θα ξηλωθεί και θα πέσει από την αρχή η νέα άσφαλτος που “έφυγε” στο δρόμο της Μάνης, μετά την Κοσκάραγα προς τον Κάμπο.

Πρόκειται για την παρέμβαση – εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια και διαμαρτυρίες από κατοίκους κι επισκέπτες της Μάνης. Και αυτό γιατί η καινούργια άσφαλτος έπεσε το φθινόπωρο και πριν βγει ο χειμώνας, ξεκόλλησε, λες και ήταν κολλημένη με σάλιο.

Αυτή την περίοδο ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες και πέφτει νέα άσφαλτος σε τμήμα του δρόμου, πριν το γήπεδο του Κάμπου.

Στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας αναγνώρισαν ότι το έργο δεν εκτελέστηκε σωστά, καθώς η άσφαλτος έπεσε σε μέρες με κακό καιρό. «Η άσφαλτος έπεσε τον Οκτώβριο, όταν ο καιρός ήταν βροχερός και δεν έπιασε. Ηταν αντιολισθηρός τάπητας», μας επεσήμαναν από την υπηρεσία.

Και σημείωσαν πως «θα ξηλωθεί η άσφαλτος και θα ξαναφτιαχθθεί από την αρχή. Ο εργολάβος που δεν έχει πληρωθεί, παραδέχθηκε το σφάλμα και θα γίνει πλήρης αποκατάσταση. Θα γίνει και διαγράμμιση, όπως προβλέπεται στην εργολαβία».

Οι οδηγοί από και προς τη Μάνη θα πρέπει να κάνουν υπομονή και μέχρι να γίνει η αποκατάσταση να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Πρόκειται για το έργο βελτίωσης – συντήρησης του δρόμου της Μάνης, στο τμήμα από τη γέφυρα Κοσκάραγας μέχρι την Καρδαμύλη, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, που υλοποιείται με έκπτωση 57,06%.

Ακόμα, στο τμήμα μετά τη διασταύρωση προς Σωτηριάνικα αναμένεται να αποκατασταθούν οι ζημιές σε δύο σημεία, όπου η καινούργια άσφαλτος στην άκρη του δρόμου έσπασε και υπάρχει πρόχειρη σήμανση, λόγω της επικινδυνότητας. Προβλέπεται να πέσει τσιμέντο, όπως έχει γίνει λίγο πιο πάνω, για να κρατηθεί η άσφαλτος.

Γιάννης Σινάπης